Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Misterij star 33 godine: Policija zna tko je ubio 4-godišnjaka?

None Foto: Profimedia 3

Tijelo malenog Gregoryja pronađeno je 16. listopada 1984. u rijeci Vologne na istoku Francuske. Dječakove ruke su bile zavezane. Liječnici su utvrdili da se Gregory utopio

Francuska policija, koja i dan danas istražuje ubojstvo četverogodišnjeg Gregory Villemina, ovog je tjedna uhitila tri člana njegove obitelji, nadajući se da su korak bliže rasvjetljavanju jednog od najpoznatijih neriješenih slučajeva u toj zemlji, javlja BBC.

FRA/DOCUMENT PHOTO SUR L'AFFAIRE GREGORY | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Tijelo malenog Gregoryja pronađeno je 16. listopada 1984. u rijeci Vologne na istoku Francuske. Dječakove ruke su bile zavezane. Liječnici su utvrdili da se Gregory utopio.

Prije nego je nađeno njegovo tijelo, dječakov ujak je navodno primio poziv od nepoznate osobe koja je tvrdila da je otela mališana. Idući dan, roditelji su primili pismo u kojem je pisalo: "Vaš sin je mrtav, osvetio sam se".

Sljedećeg mjeseca, policija je uhitila Bernarda Larochea, nećaka dječakova oca. Protiv njega je svjedočila šogorica Murile Bolle. Oslobođen je 1985. nakon što je Bolle povukla svoj iskaz. Lorechea je nekoliko tjedana nakon izlaska iz zatvora ubio dječakov otac Jean-Marie Villemin. On je zbog ubojstva proveo nekoliko godina iza rešetaka.

FRA/JEAN-MARIE VILLEMIN | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

I dječakova majka Christine Villemin je neko vrijeme bila u pritvoru zbog sumnje da je ubila sina, ali je naposljetku puštena. Država je roditeljima platila odštetu zbog propusta u istrazi i pogrešnih optužbi.

FRA/CHRISTINE VILLEMIN SUR LA TOMBE DE GREGORY | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Narednih godina nastavili su primati anonimne pozive i pisma. Slučaj je nanovo otvoren 2000. godine, a potom i 2008. godine kada je policija pokušala utvrditi čiji se DNK nalazi na pismima. Tri različita nepoznata DNK su nađena, ali nijedan nisu uspjeli identificirati.

No ovaj tjedan policija je uhitila 70-godišnjeg dječakovog ujaka i njegovu ženu koji žive u mjestu Aumontzey. Navodno ih se sumnjiči da nisu prijavili zločin i pomogli dječaku u nevolji.

AFP javlja da je uhićena i polusestra dječakova oca, a ispitani su i Gregoryjevi djed i baka.

"Uhićenjima smo ciljali na ljude koji su usko povezani sa slučajem. Želimo rasvijetliti neke zasad neriješene okolnosti i odgovoriti na pitanja koja imamo", kazao je tužitelj Jean-Jacques Bosc.

Komentari (2)
  • A čovječe, ispada da se cijela obitelj okomila na nedužno malo stvorenje...

    16. 6. 2017,   07:14
  • Otac nije treba ići u zatvor

    16. 6. 2017,   08:37