Obavijesti

News

Komentari 6

Misteriozna 'bolest' pokosila je posadu: Morali prisilno sletjeti

Misteriozna 'bolest' pokosila je posadu: Morali prisilno sletjeti
1

Zrakoplov British Airwaysa s 400 putnika morao je prisilno sletjeti u Vancouver nakon što se posada 'razboljela'. Nitko ne želi reći o čemu se radi. U tijeku je interna istraga...

VIDEO

Prekooceanski zrakoplov British Airwaysa koji je prevozio 400 putnika od San Francisca do Londona morao je u ponedjeljak navečer prisilno sletjeti u Vancouver nakon što se svih 25 članova posade, uključujući tri pilota, naglo razboljelo. Čim su sletjeli, vatrogasci su ušli s maskama s kisikom, a cijela posada odvezena je u bolnicu na pretrage. Ubrzo su svi pušteni.

Dvoje putnika pregledano je u zrakoplovu i utvrđeno je da su zdravi.  

Prva izvješća govorila su da se posada Airbusa A380 nagutala dima, dok je jedan od putnika navodno kazao da se dim iz motora probio u zrakoplov, što je prisililo posadu da upali alarm i prisilno sleti.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi putnik, pak, navodi kako su samo objavili da je u pitanju potencijalni tehnički kvar i da se posada ne osjeća dobro. No, službene potvrde za to nema. 

- Prvotno smo trebali sletjeti u Calgaryju, ali zbog veličine aviona prebačeni smo na Vancouver. Iako nisu znali što se događa, putnici su ostali mirni. Pitali smo se što se dogodilo i jesu li se možda otrovali hranom. Bili smo visoko u zraku i bez kontrole nad situacijom, bilo je malo čudno. Ljudi su se raspitivali što se događa ali mislim da ni dio posade nije imao odgovor. Tek nakon što su spomenuli  mogući tehnički kvar, neki od putnika počeli su kašljati. Ali ja nisam ni vidio ni osjetio dim - rekao je za Daily Mail Steve Lowy (35), jedan od putnika koji se vraćao u London.

- Zahvalan sam posadi na profesionalnoj reakciji u toj situaciji, ali bilo bi lijepo kada bi znali što se uopće dogodilo i zašto smo prisilno sletjeli - rekao je Lowy. 

U međuvremenu, British Airways je demantirao da je problem bio u dimu. Jedine informacije koju su dali su da je zrakoplov prisilno sletio zbog medicinskog razloga, da provode internu istragu oko masovnog razbolijevanja, te da su posadu poslali u bolnicu iz predostrožnosti.  

- Ni u jednom trenutku nismo rekli da se cijela posada razboljela, već da su svi pregledani u bolnici zbog mjera opreza - rekli su u British Airwaysu. 

Dodali su kako niti jedan drugi njihov zrakoplov nije imao sličnih problema i nije prizemljen zbog ovog neobjašnjivog incidenta.

I British Airways i liječnici odbijaju otkriti koje je simptome posada imala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a