Obavijesti

News

Komentari 112

Misteriozna tinejdžerica luta Rimom i priča samo engleski

Misteriozna tinejdžerica luta Rimom i priča samo engleski
4

NE ZNAJU TKO JE: Velika prašina digla se oko misteriozne djevojke koja luta ulicama Rima i razgovara s prolaznicima na engleskom. Neki čak smatraju da je riječ o Madeleine McCann

VIDEO

Velika prašina digla se oko misteriozne djevojke koja luta ulicama Rima i razgovara s prolaznicima na engleskom. Neki čak smatraju da je riječ o Madeleine McCann, djevojčici koja je nestala 2007. i za kojom se i danas traga.

Plavuša, vjerojatno u kasnim tinejdžerskim godinama, privukla je pozornost građana zbog svog pristojnog ponašanja i neznanja talijanskog jezika. Prolaznici kažu da djevojka odbija uzeti novac, a s njima se sporazumijeva na engleskom, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Internetski aktivisti kažu da plavuša sliči na nekoliko nestalih djevojaka - Amandu Adlai, koja je oteta u Michiganu 2008., Mariju-Brigitte Henselmann, koja je nestala u Njemačkoj iste godine, pa čak i kao Madeleine McCann, koja je nestala 2007. 

Na portalu Missing Persons of America piše: “Više ljudi misli da bi to mogla biti Madeline McCann koja bi sada imala 13 godina. Madeline ima vidljiv trag na lijevom oku i po tome bi ju bilo vrlo lako prepoznati.”

Talijanska policija ne uspijeva utvrditi identitet djevojke koja nema putovnicu, osobnu iskaznicu niti ikakav drugi dokument uz sebe. Djevojka je danima u istoj odjeći, smeđoj suknji, kabanici i crnim muškim tenisicama.

Lokalci kažu da se odaziva na ime Maria, ali policija kaže da su joj nadjenuli nekoliko različitih imena. Internetski aktivisti joj sada pokušavaju pronaći dom prije Božića.

PIXSELL

Lorena Kollobani izrazila je na Facebook stranici Missing Persons of America zabrinutost za mladu djevojku.

- Ne znam čak ni je li Amerikanka. Viđala sam je na ulicama Rima, spava vani i mislim da ima psihičkih problema. No, čini se da nije oduvijek ovako živjela jer ne želi uzeti novac, vrlo je oprezna i lijepo se ponaša dok jede. Mislim da je učenica iz inozemstva jer ne zna talijanski.

Jedan aktivist grupe Houston’s Voice For The Missing napisao je na  Facebooku: “Ta djevojka treba pomoć. Kontaktirao sam rimsku policiju, građane, novinare, veleposlanstvo i sve kojih sam se mogao sjetiti. Policija je odbija identificirati. Našao sam osobu spremnu sastati se s njome i doznati nešto. Vidjet ćemo…”

Slučaj misteriozne plavuše dobio je svjetsku pozornost nakon što je priča o njoj osvanula u televizijskoj emisiji 'Chi l’ha Visto' (Tko ih je vidio).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor