Obavijesti

News

Komentari 11

Mjere sigurnosti za Advent: Od interventne pa do krim policije

Mjere sigurnosti za Advent: Od interventne pa do krim policije
2

Zagrebački Advent počinje ove subote i trajat će sve do 6. siječnja iduće godine. Policija je najavila poseban režim odvijanja prometa, bit će i nekih zabrana, a upozoravaju i na džepare

VIDEO

Načelnik Sektora policije Davor Posilović kazao je da će mjere sigurnosti tijekom zagrebačkog Adventa podrazumijevati prometnu, interventnu, protueksplozivnu službu te pripadnike krim policije u civilu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:51

- Dobili smo ispomoć iz drugih dijelova Hrvatske, ali ćemo većinu mjera odraditi vlastitim snagama - rekao je Posilović, a prenosi N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagrebački Advent počinje ove subote, a trajat će sve do 6. siječnja iduće godine. 

Posebna regulacija gradskog prometa

- Da bi se postigla primjerena razina sigurnosti, a omogućio normalan život u Zagrebu, osmišljene su mjere regulacije gradskog prometa - kazao je Posilović. 

Dodaje da je, prema pod Turistične zajednice Grada Zagreba prošle godine u vrijeme Adventa Zagreb posjetilo više od 120 tisuća posjetitelja, koji su ostvarili više od 230 tisuća noćenja. 

- Gledajući listu zemalja odakle dolazi najveći broj posjetitelja, ostvarili smo i međunarodnu suradnju s kolegama iz Njemačke i Austrije, da u vrijeme Adventa upute policijske službe - kazao je.  

Stižu i strani policajci

Pretpostavlja da će se u tjednu uoči Božića zagrebačkim kolegama pridružiti dva službenika iz Njemačke i dva iz Austrije. Ukupan broj policajaca kji će osiguravati Advent nisu željeli iznostiti, ali su pojasnili da će njihov broj ovisiti o danima odvijanja, bit će vidljiviji od srijede do nedjelje. 

- Prostor odvijanja Adventa obuhvaća 13 prostornih cjelina - objasnio je, a obuhvaća prostor najljepših gradskih trgova. Uključena je i vila Prekrižje, a i Zoološki vrt. Za sva područja, kaže, osiguran je javni gradski prijevoz. 

Zabrana prometa

- Procijenili smo da bi način odvijanja prometa bio na dva načina - od ponedjeljka do četvrtka, kada je manji broj posjetitelja, važit će zabrana prometa zapadnom stranom Zrinskog trga od 17 do 23 sata, oko 18 sati vrijedit će i zabrana tramvajskog prometa ako bude potrebno zbog broja pješaka. U petak, subotu i nedjelju od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića zabrana prometa trajat će od 17 do 24 sata i obustavljat će se tramvajski promet ako bude potrebno. Dostava u zoni adventa vršit će se od ponoći do 10 sati - rečeno je u PUZ-u. 

Uvest će se i poseban režim prometa Gajevom ulicom. Zabrana prometa bit će na snazi od 17 do 24 sata, osim vozila stranaka i taksija. Dodaju i da su sve informacije dostupne na stranicama Policijske uprave zagrebačke, a imaju i savjet za posjetitelje - koristite vozila javnog gradskog prijevoza i taksi prijevoz. 

'Budite oprezni, u vrijeme Adventa ima džepnih krađa'

- Policijska uprava zagrebačka, u suradnji s Ravnateljstvom policije i PU Međimurskom osigurat će mobilni informativni centar, kombi u kojem će policijski službenici građanima i posjetiteljima davati savjete o samozaštitnom ponašanju. Izuzetno nam je važno pratiti stanje i kretanje kriminaliteta. Imamo negativne trendove što se tiče sveukupnog broja kaznenih djela, ali u vrijeme Adventa iskaču džepne krađe, zato uložite dodatni napor po pitanju samozaštitnog ponašanja - zaključuju u PUZ-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Golob: 'Plenković će sigurno formirati novu vladu'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke