Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mjesec dana uzimala pilule pa imala sedam srčanih udara

None Foto: 24sata/ilustracija

Tablete su u kratkom roku stvorile na stotine krvnih ugrušaka zbog čega je Alyce (22) oživljavana na hitnoj pomoći. Njezini roditelji mislili su da neće preživjeti

Britanka Alyce Clark (22) prije tri godine preživjela je čak sedam srčanih udara nakon što je samo jedan mjesec uzimala kontracepcijske pilule, piše Daily Mail

Liječnici su mi rekli da bi, da sam starija od 25 godina, moj mozak bio oštećen do kraja života. No zahvaljujući svojoj mladosti uspjela sam se oporaviti - kazala je Alyce

Tablete su u kratkom roku stvorile na stotine krvnih ugrušaka zbog čega je Alyce oživljavana na hitnoj pomoći. Stanje joj je bilo toliko ozbiljno da su liječnici njezine roditelje Rogera (61) i Fredu (60) pozvali da se oproste od kćeri. 

CT je otkrio stotine ugrušaka u plućima i drugim organima. No nakon dva dana na intenzivnoj njezi, počela se oporavljati. 

- Liječnici su mi rekli da bi, da sam starija od 25 godina, moj mozak bio oštećen do kraja života. No zahvaljujući svojoj mladosti uspjela sam se oporaviti - kazala je Alyce. 

Nakon višegodišnjih istraživanja potvrđeno je da je njezino stanje izazvala kontracepcijska pilula. 

- Znala sam da je to. Inače se bavim sportom, ne pijem alkohol, ne pušim i ne drogiram se. Napokon sam dobila objašnjenje - rekla je. 

Studije su pokazale da će 15 do 30 žena na svakih 100.000 koje koriste pilule dobiti potencijalno opasan krvni ugrušak.

Komentari (66)
  • Najnovije vijesti...Desilo se prije tri godine u Britaniji!

    29. 11. 2012,   08:37
  • Nažalost danas se kontracepcijeske pilule koriste kao spasonosni lijek npr ako imaš problema s prištićima odmah će ti reći samo pij te pilule.Svi koji piju pilule moraju imati u vidu da one nisu zdrave one jednostavno luče hormone koje uvjeravju tvoje tijelo da si trudna i zato ne možeš zatrudniti jer tijelo misli da si već trudna.Toliko ne želiš biti trudna da ugrožavaš svoje zdravlje i život.

    29. 11. 2012,   09:56
  • jel vi čitate uopće, piše na hitnoj je doživjela 6 srčanih udara!! u mjesec dana se stvorilo stotine ugrušaka, znači nije znala da joj štete dok nije skoro umrla!!haloo!!!

    29. 11. 2012,   07:57