Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mještani Korčule su ogorčeni ustaškim grafitima: 'Sramota!'

None Foto: 3

Jedan od najljepših rezervata šumske vegetacije u Hrvatskoj, Kočje na Korčuli, osvanuo je prije nekoliko dana išaran ustaškim znakovljem. Lokalno stanovništvo je pobjesnilo

Nakon problema s doplutalim smećem iz susjednih jugoistočnih zemalja, Korčulane je neugodno iznenadio nimalo vrjedniji epitet kojim je, kako kažu oskvrnjeno mjesto koje je očaravalo stare civilizacije od Ilira, Grka i Rimljana, do Francuza, Talijana i Slavena od strane neciviliziranih primitivaca, piše Morski.hr.

Na Facebook stranici Dnevna doza Korčule, stanovnik tog otoka objavio je tri fotografije na kojima je netko pod okriljem noći prelijepu prirodu korčulanskog rezervata šumske vegetacije, Kočje, unakazio ustaškim grafitima

Foto: Facebook/Dnevna doza Korčule

Najveći divljaci koji sebe smatraju 'domoljubima'

- Koki su simbol Žrnova! Prema don Boži Baničeviću, podrijetlo samog imena sela je iz romanske riječi Gernoa - put između visokih kamena. Više koka čini Kočje i tu su sigurno bili još prije dvije tisuće godina otkad znamo da ljudska noga gazi po Korčuli. Kočje je danas hrvatski park prirode i sigurno je i prije nas svojom ljepotom očaravalo te stare ljude, pa Ilire, Grke, Romane, Slavene, Mletke, Francuze, Engleze, Germane, Talijane. Svi su otkrivali Kočje i odlazili s nadahnućem i poštovanjem i ostavljali ga čistog u svojoj djevičanskoj ljepoti! Ali, nažalost, samo najveći divljaci i to oni koji sebe smatraju najvećim 'domoljubima' odlučili su sebi prisvojiti i oskvrnuti svojim 'U' znakovima ovo prelijepo Božje djelo. Kažem Božje, jer sam siguran sam da tko god je ikad išao u Kočje osjećao je da je ušao u paralelni svijet vila i bogova. Oni su svojim pisanjem po Kočjima otkrili svoje pravo lice, oni ne cijene svoju domovinu, baštinu, ne razumiju svoju prolaznost na Zemlji. Možda mogu vikati 'Mi Krumpiri' jer oni sigurno nisu Hrvati! Narod koji je dao Radovana, Jurja Dalmatinca, Ivana Gundulića, Sorkočevića, Jakova Baničevića, Hektorovića, Medovića i Bukovca, nije 'U' narod! 'U' pleme ste vi, uskogrudni nepismeni divljaci kojim svakom svojom misli i djelom dokazujete tko ste i što ste! Sramite se! - prenio je čitatelj komentar sumještanina, s kojim se, kaže slaže on i najveća većina otočana.

Foto: Facebook/Dnevna doza Korčule

 

 

Komentari (46)
  • klasična 5. kolonaška fora, pa Korčula je perepuna potomaka oficira.

    13. 2. 2018,   15:09
  • kome je u interesu i zašto objavljivati ovakve vijesti? neka policija odradi svoj posao, a vi novinari ste dno života.

    13. 2. 2018,   15:11
  • lokalno stanovništvo je pobjesnilo, kao da su to napisali vanzemaljci a ne lokalci

    13. 2. 2018,   15:09