Obavijesti

News

Komentari 39

Ruši se hotel, a mještani slave: "To više nismo mogli trpjeti!"

Ruši se hotel, a mještani slave: "To više nismo mogli trpjeti!"
10

Mještani Červar Porata tvrde da su se u tom napuštenom kompleksu, koji je nekoć bio dom izbjeglicama, skupljali ovisnici, ali i zmije. Smatraju da je taj hotel zaustavio razvoj Červar Porta

VIDEO

U Červar Poratu kraj Poreča u srijedu je počelo rušenje derutnog apart hotela Marina u vlasništvu porečke tvrtke Plava laguna. Mještani naselja su oduševljeni jer kažu, godinama su  se u tom napuštenom kompleksu sa više povezanih zgrada skupljali ovisnici, a nekada je to bio dom izbjeglicama. Tvrde i da su se u napuštenim prostorijama skupljale zmije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rušenje hotela kraj Poreča 00:32

- Imamo razloga za radost jer smo ovo čekali godinama. To je hotel koji je dvadeset godina bio napušten i devastiran, te nitko nije ulagao u njega. Ovakav je zjapio prazan. Nije ništa niti čišćeno, a mještani nisu mogli više trpjeti. Pokrenuli smo inicijativu da se taj hotel obnovi, proda ili pak sruši. Ako se sruši, da se napravi novi hotel jer smo izgubili puno mladih ljudi u Červaru. Oni odlaze jer turisti ne žele u ovakvom okolišu boraviti. Kada je lani došao novi gradonačelnik Loris Peršurić sve se okrenulo na bolje. Ranije su nam svi govorili da se ništa ne može jer da je riječ o državnom zemljištu i da se država treba uključiti.Taj hotel je zaustavio razvoj Červar Porta, a više od stotinu mladih je odselilo zadnjih godinu dana iz  mjesta - rekao je pokretač inicijative za Červar, Đuro Benko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hotelski kompleks smješten je na rivi, a nekad je mogao primati oko 700 turista.  

Gradonačelnik je također obišao radilište gdje se ruši "punom parom".

- Bilo je potrebno srušiti ovaj kompleks. I da se jednog dana opet počne nešto graditi, trebalo je ovo srušiti. Za jednu takvu inicijativu i akciju trebala je velika priprema. Na žalost, to je i potrajalo. Počelo je rušenje teškom mehanizacijom, a radovi rušenja bi trebali biti gotovi oko Uskrsa. Kao grad posljednjih godina smo počeli ulagati u Červar Porat što je i nužno potrebno jer je Poreč metropola turizma - rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Kaže da je taj hotel bio jedna ružna slika mjesta.

- Zahvaljujem se i Plavoj laguni koja je vlasnik hotela koji financiraju rušenje objekta.Taj hotel je bio i opasan po više osnova, a bio je napušten dosta godina - rekao je.

U dogovoru  s Plavom lagunom, kazao je gradonačelnik, nakon rušenja površina će se urediti, te će se posaditi trava.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

10
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, Reuters
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.