Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruši se hotel, a mještani slave: "To više nismo mogli trpjeti!"

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL 10

Mještani Červar Porata tvrde da su se u tom napuštenom kompleksu, koji je nekoć bio dom izbjeglicama, skupljali ovisnici, ali i zmije. Smatraju da je taj hotel zaustavio razvoj Červar Porta

U Červar Poratu kraj Poreča u srijedu je počelo rušenje derutnog apart hotela Marina u vlasništvu porečke tvrtke Plava laguna. Mještani naselja su oduševljeni jer kažu, godinama su  se u tom napuštenom kompleksu sa više povezanih zgrada skupljali ovisnici, a nekada je to bio dom izbjeglicama. Tvrde i da su se u napuštenim prostorijama skupljale zmije.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Imamo razloga za radost jer smo ovo čekali godinama. To je hotel koji je dvadeset godina bio napušten i devastiran, te nitko nije ulagao u njega. Ovakav je zjapio prazan. Nije ništa niti čišćeno, a mještani nisu mogli više trpjeti. Pokrenuli smo inicijativu da se taj hotel obnovi, proda ili pak sruši. Ako se sruši, da se napravi novi hotel jer smo izgubili puno mladih ljudi u Červaru. Oni odlaze jer turisti ne žele u ovakvom okolišu boraviti. Kada je lani došao novi gradonačelnik Loris Peršurić sve se okrenulo na bolje. Ranije su nam svi govorili da se ništa ne može jer da je riječ o državnom zemljištu i da se država treba uključiti.Taj hotel je zaustavio razvoj Červar Porta, a više od stotinu mladih je odselilo zadnjih godinu dana iz  mjesta - rekao je pokretač inicijative za Červar, Đuro Benko.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Hotelski kompleks smješten je na rivi, a nekad je mogao primati oko 700 turista.  

Gradonačelnik je također obišao radilište gdje se ruši "punom parom".

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

- Bilo je potrebno srušiti ovaj kompleks. I da se jednog dana opet počne nešto graditi, trebalo je ovo srušiti. Za jednu takvu inicijativu i akciju trebala je velika priprema. Na žalost, to je i potrajalo. Počelo je rušenje teškom mehanizacijom, a radovi rušenja bi trebali biti gotovi oko Uskrsa. Kao grad posljednjih godina smo počeli ulagati u Červar Porat što je i nužno potrebno jer je Poreč metropola turizma - rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL Đuro Benko i Loris Peršurić

Kaže da je taj hotel bio jedna ružna slika mjesta.

- Zahvaljujem se i Plavoj laguni koja je vlasnik hotela koji financiraju rušenje objekta.Taj hotel je bio i opasan po više osnova, a bio je napušten dosta godina - rekao je.

U dogovoru  s Plavom lagunom, kazao je gradonačelnik, nakon rušenja površina će se urediti, te će se posaditi trava.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU:

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL 10
Komentari (39)
  • Ovako treba i Sabor, i tamo se skupljaju zmije!

    14. 3. 2018,   15:58
  • Ovaj bager kada završi treba preseliti pred sabor !

    14. 3. 2018,   16:28
  • Napokon to ruglo da sruše. Ima još takvih nakaznih objekta širom obale,to sve treba pomesti.

    14. 3. 2018,   16:02