Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mještani u šoku: U Montani iz slavine za vodu curi čisto zlato

None Foto: Screenshot 5

Sharon Brown je perući posuđe, u vodi našla svjetlucave čestice. Testiranje je pokazalo da se radi o zlatu. Mještani su zabrinuti. Pitaju se što se još skriva u vodi

Stanovnici Whitehalla, u Montani , kažu kako iz njihovih slavina curi zlato , a zabrinuti su da to nije jedino što sadrži voda koja svakodnevno piju.

Mark Brown je za NBC rekao kako je njegova supruga Sharon primjetila među sapunicom, u vodi u kojoj je prala posuđe, nešto što nalikuje na komadiće zlata . Pozvala je Marka pa su zajedno proučili svjetlucave čestice . Iako isprva nisu vjerovali da je riječ o zlatu, laboratorijsko testiranje je pokazalo suprotno. Susjed bračnog para Brown, Paul Harper je također našao zlato u svojoj vodi, javlja NBC.

Whitehall pitku vodu dobiva iz dva izvora koja se nalaze u središtu grada . Mještani su zabrinuti za svoje zalihe vode i kako se ona pročišćava.

- Ako možemo u vodi naći tragove teških metala, vidljive golim okom, zamislite što bi još mogli naći u njoj? - pitaju se.

Pet milja sjeveroistočno od Whitehalla 1982. otvoren je rudnik zlata. Službenici State Departmenta za kvalitetu okoliša ipak ne vjeruju da su tragovi zlata pristigli iz tog rudnika. Smatraju da su čestice došle preko cijevi koje vode do glavnog vodovodnog sustava u Whitehallu.

Komentari (22)
  • Koji likovi, oni su zabrinuti. Kupis u ducanu vode za piti, a ovu pustis da tece i tece...kroz jedno fino sito :)

    8. 6. 2014,   23:46
  • Ja se ni bi ništ bunila da mi iz slavine curi zlato!!!

    9. 6. 2014,   00:16
  • eto budala suti i skupljaj dok se ne skonta lako kupit pitku vodu kad se ima para pa makar i flasiranu

    9. 6. 2014,   00:02