Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mještani zabranili župniku da uđe u crkvu, smirila ih policija

None Foto: Marko Jurinec 6

Nezadovoljni župnik je na kraju otišao iz Jakopovca bez da je odslužio misu. Mještani Jakopovca i Kaštelanca su ljutiti jer ne žele da ih se pripoji župi Jalžabet

Mještani Jakopovca i Kaštelanca u četvrtak su prosvjedovali zbog pripojenja župi Jalžabet. Takvu odluku donio je varaždinski biskup Josip Mrzljak. Ogorčeni mještani zbog toga nisu htjeli pustiti župnika Josipa Vidovića iz Jalžabeta da uđe u crkvu. Župnik je u Jakopvcu u četvrtak trebao prvi put složiti svetu misu. Morali su intervenirati policajci u civilu kako bi smirili situaciju, piše Jutarnji list. Svećenik je bio ustrajan te je pokušao mještane nagovoriti da mu dopuste da uđe u crkvu. Župnik se nezadovoljan situacijom vratio u Jalžabet i odustao od služenja misu u Jakopovcu. Mještanima je poručio kako neće ići u blagoslov kuća iz sigurnosnih razloga, osim ako ga mještani sami na pozovu. Premještanje Jakopovca i Kaštelanca iz župe Varaždinske Toplice u župu Jalžabet traje još od 1960. godine.

Komentari (11)
  • Zanimljivo kako su upravo "religiozni" ljudi najspremniji na sukobe i na mržnju prema drugima te neistomišljenicima, zar vas na to uče i potiču u crkvama?

    6. 1. 2011,   15:15
  • I ovdje je borba za vlast i prevlast,jer da nije bilo bi im svejedno.Zar cijeli svijet nije jednako Božji??? Varaždinske Toplice ili Jalžabet...kakva je razlika između ta dva mjesta za dragog Boga???

    6. 1. 2011,   14:31
  • nepristojan puk ovako sa svečenikom nije u redu, kakvo je to ponašanje naroda?

    6. 1. 2011,   18:30