Obavijesti

News

Komentari 109

Mlađan izlazi iz zatvora: Mora svjedočiti na suđenju ubojici

Mlađan izlazi iz zatvora: Mora svjedočiti na suđenju ubojici
5

Srđan Mlađan (38) na suđenju Dariju Šišakoviću na Županijskom sudu u Varaždinu reći će što zna o pokušaju ubojstva Roberta Matanića u lepoglavskoj kaznionici u ožujku 2015.

VIDEO

Sisačkog monstruma, zbog čijih se krvavih pohoda tresla Hrvatska, u četvrtak će uz jake mjere osiguranja iz Kaznionice u Lepoglavi dovesti na Županijski sud u Varaždinu.

Trostruki ubojica i pljačkaš banaka Srđan Mlađan ovaj put će biti svjedok na suđenju ubojici Dariju Šišakoviću (29) koji je 19. ožujka 2015. u zatvoru u Lepoglavi više puta utegom u glavu udario Roberta Matanića, osuđenog za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića. Optužnica protiv Šišakovića podignuta je još u rujnu 2015. no suđenje do sada nije započelo jer je Matanić prvo bio u komi, a potom je dugo vegetirao. Matanić se nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu i neće se pojaviti na suđenju. U napadu mu je uništen centar za govor. Ima trajne ozljede mozga i to centra za govor i može razumjeti samo jednostavne upite na koje odgovara jednostavnim sklopovima samoglasnika.

Šišaković je u zatvoru završio zbog ubojstva Zagrepčanke Dijane Ćulibrk (37). Profesoricu sociologije i kroatistike Dijanu Ćulibrk ubio je 2011. s 31 ubodom nožem.

On i Robert Matanić, koji je osuđen na 35 godina robije, prije sukoba bili su u dobrim odnosima, čak su zajedno vježbali u zatvoru. Tako je bilo i 19. ožujka 2015. U teretani, koja se nalazi u prostoru za šetnju, Šišaković i Matanić bili su s još dvojicom zatvorenika. Igorom Matanovićem (44), koji je ubio oca i maćehu, te Mlađanom (38). Nakon razgibavanja Matanić je objašnjavao Šišakoviću način udaranja u vreću.

Ubojice na vježbanju

Matanović je sjedio i gledao kako vježbaju, a Srđan Mlađan je trčao dvorištem. Nakon nekog vremena počeli su vježbati s utezima. Matanić je legao na klupu za bench i kad se podigao u sjedeći položaj Šišaković ga je udario utegom u glavu. Tijekom istrage Šišaković o napadu nije rekao niti riječi.

Možda će o razlozima pokušaja ubojstva nešto znati Srđan Mlađan čije ime je postalo sinonim za zlo zbog hladnokrvnih ubojstava.

Tijekom suđenja za njegova brutalna ubojstva kojima je krajem '90-ih i početkom 2000-ih zgrozio javnost, doznalo se kako je Mlađan još kao učenik osnovne škole ukrao slatkiše iz trgovine, videorekorder iz škole, novac iz Doma zdravlja te novac iz lokala. Uslijedilo je demoliranje informatičke učionice srednje obrtničke škole u Sisku.

Negativnu energiju je, kaže bivši policajac koji ga je uhitilo 1998., Mlađan pokušavao ispucati na hrvačkim treninzima, ali to nije bilo dovoljno.

“Odlučio sam na tom mjestu i tog dana nekoga ubiti, meni je bilo svejedno koga. Da nije naišla ona, žrtva bi bio netko drugi”, kazao je Mlađan u istrazi ubojstva Elizabete Šubić.

'Rođene ubojice' gledao 52 puta

Djevojku, koja je u siječnju 1998. imala 16 godina ubio je s dva hica – jedan u vrat i drugi u glavu. Potom je sjeo u gradski autobus i vratio se u Sisak. Nakon nekoliko dana, 7. veljače, ubio je Petra Jančića. Istražitelje je trag odveo do videoteke u Sisku gdje je u oči upadao podatak da je jedan mladić film “Rođeni ubojice” posuđivao čak 52 puta. Stisnuli su Mlađana koji je potom priznao ubojstva i pljačku banke. Osuđen je na 10 godina. Kaznu je služio u Požegi.

Tijekom izlaska za vikend u veljači 2002. Mlađan je uspio unajmiti stan u Zagrebu, nabaviti pištolj i opljačkati Sisačku banku u Zvonimirovoj ne namjeravajući se vratiti u zatvor. Kada je shvatio da mu je policija na tragu, bez imalo oklijevanja s tri je metka ubio policajca i oca troje djece Milenka Vranjkovića Kinga koji je poslan da ga privede. Nakon toga pobjegao je i nekoliko stotina metara dalje u stanu na Ravnicama zatočio tročlanu obitelj Kosović. Nakon višesatnih pregovora s policijom se predao i od tada je iza rešetaka. Kazna mu ističe 2027. godine.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.