Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladenci u svemiru - To će ih koštati 1,5 milijuna eura

None Foto: 24sata/ilustracija

To će ih zadovoljstvo stajat 240 milijuna jena ili oko 1,45 milijuna eura. Vjenčat će se u maloj svemirskoj letjelici na visini od oko 100 kilometara

Tokijska agencija First Advantage i američki Rocket Plane u utorak su otvorili popis rezervacija za buduće supružnike koji se žele vjenčati u svemiru. To će ih zadovoljstvo stajat 240 milijuna jena ili oko 1,45 milijuna eura. U maloj svemirskoj letjelici koja će doseći visinu od oko 100 km bit će obavljeno vjenčnje.Tijekom jednosatnog leta, par će provesti nekoliko minuta u bestežinskom stanju kada će izmijeniti brače zavjete. Istodobno će, tijekom obreda s mladencima u letjelici moći prisustvovati još tri osobe. Predhodno moraju proći pripreme i vježbe koje će trajati četiri dana. Obred će na Zemlji putem videozida pratiti prijatelji i rodbina, a po povratku mladenaca zabava se nastavlja što je uračunato u cijenu. Prvi sretan par koji se prijavio za svemirsko vjenčanje su Cindy Cashman i Mitch Walling iz SAD-a.
- Na ideju sam došla još prije godinu dana i od tada sam radila sve kako bi ostvarila svoj san, rekla je Cindy Cashman koja će se udati za Mitcha Wallinga 2011. godine kada i službeno počinju vjenjčanja u svemiru. Budući mladenci su zaključili da će njihova avantura ući u povijest što ih posebno veseli. Svemirski turizam sve više privlači ljude otkad je prvi svemirski turistički putnik, američki milijunaš, Denis Tito 2001., ruskoj svemirskoj agenciji platio 20 milijuna dolara za jedinstveno putovanje.

Komentiraj, znaš da želiš!