Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ivan Đakić se ispisao iz HDZ-a: Policija ga privela zbog objave

None Foto: Facebook

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić najoštrije je osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na Facebooku te se ispričao i izrazio žaljenje. Ivan Đakić više nije član HDZ-a, a policija ga je privela na razgovor

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je oko 11 na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku, potvrdila nam je virovitička policija. Dodali su kako je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Podsjetimo, 22-godišnji Ivan Đakić je u ponedjeljak na svojem Facebook profilu objavio šokantnu fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu pripadnika četničkih postrojbi.  

- Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božić  -  napisao je 22-godišnjak uz fotografiju.

Tu je objavu Ivan Đakić vrlo brzo obrisao te se ispričao "svima koje je uvrijedio”. 

- Objavu sam slučajno podijelio te je obrisao nakon minute. Nisam nacionalist i ispričavam se. Želim im sretan Božić. Stvarno mi nije bila namjera nikoga uvrijediti. Imam puno prijatelja Srba, čak i poslovnih partnera s kojima sam u super odnosu - kazao nam je Ivan Đakić.

SRAMOTNA I GNJUSNA 'ČESTITKA' Sin Josipa Đakića objavio sliku ustaše koji drži glavu četnika

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnome Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

Zagreb: Pupovac se oglasio o zahtjevima braniteljskih udruga 'ĐAKIĆ BI TREBAO U ZATVOR' Pupovac: Vlada ima podršku, ali ne pod bilo kakvim uvjetima

- U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje - stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak.

U ponedjeljak navečer HDZ je najoštrije osudio takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak.

OBJAVIO GNJUSNU 'ČESTITKU' HDZ: 'Osuđujemo objavu Ivana Đakića, to je govor mržnje...'

Ivan Đakić u utorak se iščlanio iz HDZ-a u svome stranačkom ogranku u Virovitici, a njegov otac, koji je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, smatra to činom priznanja pogreške.

- Njegovo današnje istupanje iz stranke smatram činom priznanja ove velike greške te shvaćanja težine ovog nemilog čina - stoji u reakciji Đakić. 

U HNS-u zgroženi širenjem mržnje: 'Očekujemo brzu reakciju'

Reagirao je i HNS.

- U Hrvatskoj narodnoj stranci – liberalnim demokratima zgroženi smo Facebook objavom sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, kojom se širi govor mržnje i potiče na netrpeljivost te očekujemo brzu reakciju nadležnih institucija u ovom slučaju. Ovakvim postupcima, fizičkom ili verbalnom nasilju i govoru mržnje s bilo koje osnove, u 2019. u demokratski uređenim zemljama ne smije biti mjesta. HNS kao liberalna stranka smatra da svi nosimo odgovornost za izgradnju otvorenog i tolerantnog društva i na svima nama je odgovornost, a osobito na politici i osobama koje sudjeluju u javnom životu, da ovakve pojave najstrože osude - navode u HNS-u.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (210)
  • A da lagano provjerite i imovinu tog mladog poduzetnika, kako.gdje i odakle.mu novci? A uspit memojte zaboraviti ni prijatelja od kojeg je sherao sliku, ali koalicija hdz=sdss Opacic, Saucha Stier Glasnovic ide dalje

    8. 1. 2019,   12:41
  • Lik izgleda ko ona Marija Šerifović

    8. 1. 2019,   12:32
  • IQ Đakića mlađeg na nivou broja cipela. Htio je ispasti faca, a ispao luzer. No sve su to naši "domoljubi", pokoljenja s oca na sina. Hrvatska (odnosno mi) hrani ovakve luzere. Sa 22 godine "milo dijete" ima hotel, strašno sposoban mladić, pitam se kako je došao do njega. Dao tata, dobiva boračku mirovinu ili plaću saborskog zastupnika. Valjda je cifra negdje ista i za jedno i za drugo, nekih 20-tak tisuća kuna. Ima se može se, pa se i rade gluphosti.

    8. 1. 2019,   12:49