Obavijesti

News

Komentari 1

U sukobima ubijen muškarac, Abas zatražio članstvo u UN-u

U sukobima ubijen muškarac, Abas zatražio članstvo u UN-u
14

Pitanje Palestine glavna je tema ovogodišnje Opće skupštine UN-a. Vijeće sigurnosti o primanju Palestine u UN trebalo bi početi raspravljati idućeg tjedna

VIDEO

Izraelske snage sigurnosti u petak su ubile jednog Palestinca tijekom sukoba na Zapadnoj obali, javlja Reuters. Gradonačelnik sela Kursa u kojem su se sukobili Palestinci i Izraelci rekao je kako je ubijeni muškarac u ranim 30-im godinama. 

Nekoliko desetaka mlađih Palestinaca je na kontrolnoj točki koja vodi od Zapadne obale u Jeruzalem kamenjem i bocama gađalo izraelske snage sigurnosti, piše CNN.  U incidentu nije bilo ozlijeđenih. 

Policija je također izvijestila da su uhitili nekoliko mladih Palestinaca koji su bacali kamenje i palili gume u istočnom Jeruzalemu. 

Abas u New Yorku  predao zahtjev za članstvo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednik Palestine i službeno je predao zahtjev za punim članstvom te bliskoistočne zemlje u UN-u, piše New York Times. Pri ulasku u dvoranu predsjednika Mahmuda Abasa dočekao je veliki aplauz koji mu je uputila većina delegacija. Zahtjev je predao glavnom tajniku UN-a Ban Ki-moonu.

- Ne vjerujem da bi itko s imalo savjesti odbio naš zahtjev za punopravnim članstvom - rekao je Abas. Istaknuo je kako kako traže realizaciju nacionalnih prava svih Palestinaca. 

Pitanje Palestine glavna je tema ovogodišnje Opće skupštine UN-a. Vijeće sigurnosti o primanju Palestine u UN trebalo bi početi raspravljati idućeg tjedna. Odluka bi mogla biti poznata tek za više od mjesec dana. Analitičari vjeruju da će šest od 15 članica vjerojatno dati svoj glas za članstvo Palestine, a vjeruju i da će SAD vjerojatno biti protiv. Stavovi ostalih članica Vijeća, BiH, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Portugala, Kolumbije, Gabona i Nigerije nisu poznati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a