Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladić (19) pucao po ljudima u sinagogi: 'To je bilo iz mržnje'

None Foto: JOHN GASTALDO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 4

Tinejdžer je zapucao iz poluautomatskog oružja na vjernike koji su se okupili na obredu u povodu židovskog blagdana Pashe

U pucnjavi na vjernike u sinagogi blizu San Diega, u Sjedinjenim Državama, jedna je žena ubijena, još četvero ljudi ozlijeđeno, a predsjednik Trump je putem društvene mreže uputio "iskrenu sućut" obiteljima žrtava, javljaju svjetske agencije.

Napadač koji je zapucao na vjernike u sinagogi u Powayju, sjeverno od San Diega, na jugu Kalifornije, je 19-godišnji bijelac, objavila je Ansa.

Mladić je zapucao iz poluautomatskog oružja na vjernike koji su se okupili na obredu u povodu židovskog blagdana Pashe, dodaje agencija.

UŽAS U SAN DIEGU Pucnjava u sinagogi: Nekoliko je ozlijeđeno, čovjek je ubijen

"Imali smo četvero ranjenih iz vatrenog oružja, jedna je osoba umrla", rekao je gradonačelnik Steve Vaus za televizijsku mrežu MSNBC, prenosi France Presse.

Rabin je ranjen u ruku i nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti, navodi agencija.

Američki predsjednik Donald Trump je u subotu uputio "iskrenu sućut" obiteljima žrtava pucnjave u sinagogi, prenosi francuska agencija.

"Zasad se čini da je riječ o zločinu iz mržnje i izražavam iskrenu sućut svima koji su stradali. Rasvijetlit ćemo tu stvar", rekao je Trump u Bijeloj kući.

Komentari (23)
  • Nije ovo bio nikakav zločin iz mržnje nego se radi o osobi s psihičkim problemima. Rasa/vjera/kultura nemaju nikakve veze. Nije li to logičan zaključak s obzirom kako se karakterizira ovakve situacije u Europi?

    28. 4. 2019,   07:27
  • Pucao iz pistolja po ljudima iz mrznje... Da li je itko ikada pucao po nekome iz ljubavi?

    28. 4. 2019,   08:11
  • Jedna osoba te vejeroispovijesti ubijena i odma iskrene sućuti,300 mrtvih doli gdje je sirotinja ni zuc

    28. 4. 2019,   08:01