Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladić (29) spasio ženu iz rijeke, a ne zna niti plivati

None Foto: Boris Ščitar

J. Š. (29) vidio je ženu kako pluta Savom. Iako je neplivač, nije dvojio ni sekundu... On i još jedan mladić skočili su u vodu i spasili ženu od utapanja

Ne smatram se herojem. Učinio sam što sam morao, skromno je pričao Josip Š. (29), građevinski radnik iz BiH. Josip je u utorak oko 17.30 sati šetao uz savski nasip kraj Željezničkog mosta u Zagrebu. Vidio je nešto strašno.
- Vidio sam ženu kako pluta u vodi. Nisam odmah znao kud bi, što bi. Pogledao sam oko sebe i ugledao štrik na molu - kaže Josip. Nije dvojio ni trenutka. Zagazio je u Savu.
- Mali problem bilo mi je to što ne znam plivati. Pazio sam da ne idem u duboko i bacio joj štrik - prisjetio se Josip. Baš u tom trenutku nasipom je prolazio Z. S. (25), također iz BiH. Shvatio je da se nešto događa i skočio pomoći Josipu. Zajedno su uspjeli ženu izvući iz Save. Kako doznajemo, riječ je o Mirjani J. (69) iz Maksimira. Hitna ju je prevezla u bolnicu Rebro gdje je zadržana na liječenju. Policija nije znala njezine motive jer još nisu uspjeli razgovarati s njom.

Komentari (20)
  • Hrabro...svaka im čast...

    12. 3. 2008,   18:16
  • e da ih je više takvih, svaka mu dala :), bravo

    12. 3. 2008,   19:21
  • a dragi GOLDEN EYES pa sta je bitno sta je po nacionalnosti? uglavnom je spasio sirotu zenu, sta bi tebi bilo vazno tko bi te spasio?? bio bi i prezahvalan zato pusti bosance na miru... bas je decko heroj.

    12. 3. 2008,   18:10