Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Glavom udario o pod: Marino je preminuo od prijeloma lubanje

None Foto:

Ako će vještačenje potvrditi nalaz, teško da će 17-godišnjak biti optužen za "klasično“ ubojstvo.  Za nanošenje teških ozljeda s posljedicom smrti kazna je od tri do pet godina zatvora

Marino Tičić (44) iz Zadra, kojega je prošloga tjedna napao maloljetnik (17) na Autobusnom kolodvoru u Zadru,  kako neslužbeno doznajemo, preminuo je zbog prijeloma lubanje, koja je nastala od udarca glavom o pod. 

TRAGEDIJA U ZADRU Učenik (17) ga udario u glavu: 'Moj sin je pošao na onaj svijet'

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru još nije dobilo pisani nalaz obdukcije, koja je obavljena u splitskoj bolnici. Prema tom nalazu isključeno je da je maloljetnik muškarca udario bokserom u glavu. Kost u predjelu nosa pukla je uslijed jednog udarca šakom u glavu. Za očekivati je da će zadarski ŽDO tražiti dodatno sudsko-medicinsko vještačenje, te tako potvrditi obdukcijski nalaz. 

Ako će vještačenje potvrditi nalaz patologa, teško da će 17-godišnjak biti optužen za "klasično“ ubojstvo.  Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda s posljedicom smrti kazna je od tri do pet godina zatvora.

Sukobili se zbog novca? 

Marino Tičić, koji je radio u tvornici za preradu ribe, preko autobusnog kolodvora kratio je put do kuće. Neki kažu da se srednjoškolac smijao, a muškarac je pomislio da se smije njemu, i da je zato došlo do sukoba. 

Kažu i da je sukob počeo dan ranije, tako da je stariji muškarac udario šamar mlađemu i zaprijetio mu ubojstvom, a ovaj ga dan kasnije dočekao i udario u glavu, nakon čega je Tičić umro četiri dana kasnije.

Maloljetnik na svom Facebook profilu ima slike naoružanih ljudi odjevenih u crno, ljubitelj je oružja i svira gitaru. U školi koju pohađa kažu da ništa nije upućivalo na ovakvu tragediju koja je uništila dva života.

- Velika je to nesreća. Nemamo još službenih informacija od policije. Iz socijalne službe su nam jutros javili što se dogodilo. Školska je dužnost, nakon što dobijemo službeni izvještaj, u roku 60 dana sazvati nastavničko vijeće, koje se sastane te donese zaključak i preporuku ravnatelju za daljnje postupanje. Što se našeg učenika tiče, nije bio agresivan, bio je prosječan učenik i ponašao se normalno - kazao nam je ravnatelj škole u koju polazi mladić.

Komentari (128)
  • Koliko vrijedi ljudski život u HR ?

    23. 1. 2019,   14:54
  • E to vam je odgoj djece i obiteljski zakon što ne znači da odobravam šamaranje djece ali isto tako ne mogu se složiti da i mladi mogu ismijavati i tući starije zato što se osjećaju puni energije i neznaju što bi sobom iz bjesa !

    23. 1. 2019,   14:37
  • Ma extra znaci braniti cu se i ja na sudu... Nisam ga ubio ja nego metak i pad nakon...

    23. 1. 2019,   14:10