Obavijesti

News

Komentari 128

Glavom udario o pod: Marino je preminuo od prijeloma lubanje

Glavom udario o pod: Marino je preminuo od prijeloma lubanje
1

Ako će vještačenje potvrditi nalaz, teško da će 17-godišnjak biti optužen za "klasično“ ubojstvo.  Za nanošenje teških ozljeda s posljedicom smrti kazna je od tri do pet godina zatvora

VIDEO

Marino Tičić (44) iz Zadra, kojega je prošloga tjedna napao maloljetnik (17) na Autobusnom kolodvoru u Zadru,  kako neslužbeno doznajemo, preminuo je zbog prijeloma lubanje, koja je nastala od udarca glavom o pod. 

Učenik (17) ga udario u glavu: 'Moj sin je pošao na onaj svijet'
Učenik (17) ga udario u glavu: 'Moj sin je pošao na onaj svijet'

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru još nije dobilo pisani nalaz obdukcije, koja je obavljena u splitskoj bolnici. Prema tom nalazu isključeno je da je maloljetnik muškarca udario bokserom u glavu. Kost u predjelu nosa pukla je uslijed jednog udarca šakom u glavu. Za očekivati je da će zadarski ŽDO tražiti dodatno sudsko-medicinsko vještačenje, te tako potvrditi obdukcijski nalaz. 

Ako će vještačenje potvrditi nalaz patologa, teško da će 17-godišnjak biti optužen za "klasično“ ubojstvo.  Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda s posljedicom smrti kazna je od tri do pet godina zatvora.

Sukobili se zbog novca? 

Marino Tičić, koji je radio u tvornici za preradu ribe, preko autobusnog kolodvora kratio je put do kuće. Neki kažu da se srednjoškolac smijao, a muškarac je pomislio da se smije njemu, i da je zato došlo do sukoba. 

Kažu i da je sukob počeo dan ranije, tako da je stariji muškarac udario šamar mlađemu i zaprijetio mu ubojstvom, a ovaj ga dan kasnije dočekao i udario u glavu, nakon čega je Tičić umro četiri dana kasnije.

Maloljetnik na svom Facebook profilu ima slike naoružanih ljudi odjevenih u crno, ljubitelj je oružja i svira gitaru. U školi koju pohađa kažu da ništa nije upućivalo na ovakvu tragediju koja je uništila dva života.

- Velika je to nesreća. Nemamo još službenih informacija od policije. Iz socijalne službe su nam jutros javili što se dogodilo. Školska je dužnost, nakon što dobijemo službeni izvještaj, u roku 60 dana sazvati nastavničko vijeće, koje se sastane te donese zaključak i preporuku ravnatelju za daljnje postupanje. Što se našeg učenika tiče, nije bio agresivan, bio je prosječan učenik i ponašao se normalno - kazao nam je ravnatelj škole u koju polazi mladić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke