Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladić ih napao nožem, batom i čekićem: Senka se oporavlja

None Foto: Mario Matana/24sata/Privatni album

Susjedi ne mogu vjerovati da je Luka osumnjičen za brutalno ubojstvo. Kažu da je bio pristojan i da im je izgledao normalno. Popio bi kavu u kafiću kraj zgrade, uredno pozdravio i, koliko znaju, nije imao problema sa zakonom

Mladić iz Solina, 24-godišnji Luka Juretić osumnjičen je da ubio susjeda i teško ozlijedio njegovu suprugu koristeći bat za meso, čekić i nož.

ZATUKAO SUSJEDA U SOLINU Mladiću pritvor: 'Ne osjećam se krivim. Ne sjećam se ničega...'

Nakon kriminalističke obrade određen mu je istražni zatvor, i to po čak tri osnove, a to su opasnost od ponavljanja djela, mogućnost utjecaja na svjedoke i posebno teške okolnosti počinjenog djela. Naime, sumnjiče ga da je susjeda Vicenca Uvodića (92) ubio, a njegovu suprugu Senku Uvodić (87) teško ozlijedio koristeći bat za meso, čekić i nož. Doznali smo da je policija bat za meso pronašla na četvrtom katu zgradu, na zajedničkoj terasi svih stanara. Ako bude okrivljen za teško ubojstvo iz koristoljublja, prijeti mu do 40 godina zatvora.

MONSTRUM IZ SOLINA Mlatio ih je batom: Senka je sva u krvi dozivala susjede

Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičeni mladić nema policjski dosje, a na ispitivanju se branio neubrojivošću te se navodno ne sjeća ničega što se dogodilo, pa će stručnjaci, po svemu sudeći, u istrazi nad njim provesti psihijatrijsko vještačenje. Podsjetimo, mladić je navodno umirovljenike izmasakrirao jer je bio nezadovoljan količinom brašna za palačinke koje je došao tražiti od njih, a policajci su tijekom očevida pronašli ostatke brašna blizu ulaznih vrata. Nakon što je umirovljenika ubio, a njegovu suprugu teško ozlijedio, pokrao im je novac i nakit iz stana, a policija je, kako neslužbeno doznajemo, pronašla kod njega ukradene stvari. Prokazala ga je nesretna žena, koja se posljednjim atomima snage dovukla do susjedovih vrata i rekla mu tko je počinio zločin. Prema posljednjim informacijama, Senka Uvodić se oporavlja u splitskoj bolnici. Osumnjičeni mladić, rekli su susjedi, navodno je s ocem, nakon što se zgradom pronijela vijest da je došlo do zločina, došao dva kata ispod svojega stana vidjeti što se dogodilo sa susjedom. Dotad je navodno igrao igrice na računalu u svojemu stanu. Kad su policajci stigli po njega, bio je vrlo smiren i “hladan”, za razliku od članova obitelji koji su bili u šoku. Iako je rekao: “Nisam ja”, policajci su ga odmah priveli na kriminalističku obradu.

Komentari (25)
  • Jasno ko dan, dosao je tamo u namjeri da ih ubije i opljacka. Sad se kao niceg ne sjeca. Dozivotna.

    26. 1. 2019,   21:15
  • Sad ce i on bit neubrojiv, ma posaljite i njega kod mene u Vrapce

    26. 1. 2019,   21:29
  • ...24g sjedi doma i igra igrice... Vjerovatno nije igrao Mario! Takvi tihi su najvise opasni! Zeni zelim da se sto prije oporavi i daj joj boze snage za nadaljni zivot ❤

    26. 1. 2019,   20:29