Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mladić iz Zadra skrivio je smrt moje Verene, ali netko ga štiti'

None Foto: 3

Očajni Dieter Heinz, otac djevojke koja je nedavno preminula u nesreći kod Malinske, gdje ju je usmrtio udarac glisera dok su ona i otac ronili, tvrdi za Jutarnji list kako dvoje nisu ronili 300 metara od obale

Vrlo lako je dokazati da ja i kći nismo ronili 300 metara od obale, tvrdi Dieter Heinz, koji je nedavno u nesreći kod Malinske izgubio kći Verenu (20). Gliser ju je udario dok je ronila skupa s ocem iako su, tvrdi Dieter, bovom vidljivo označili mjesto zarona. Već ranije je za Kronen Zeitung rekao kako se nesreća dogodila otprilike 100 metara od obale i da gliser nije smio biti tu.

- Kada sam zaronio po nju, odrezao sam si ronilačke tenisice i dio odjeće jer je i mene boljelo od udaraca. Također, odbacio sam dva kilograma težak uteg za ronjenje. On je potonuo točno na mjestu udara. Policijski ronioci mogli bi, dakle, po tom utegu odrediti točnu lokaciju na kojoj se nesreća dogodila. Nadam se da će to i učiniti, osim ako ne žele štititi mladića i svu krivnju za nesreću svaliti na nas, a mi nismo učinili baš ništa pogrešno - rekao je Heinz za Jutarnji list i dodao kako je nesreću skrivio mladić iz Zadra, no da strahuje da ga štite vlasti.  

Obitelj još nije preuzela Verenino tijelo.

Foto: Privatni album

Heinz je odmah nakon nesreće bio ogorčen operacijom spašavanja.

- To je bilo kao u zemlji trećeg svijeta. Čekanje na dolazak hitne pomoći izgledao je kao vječnost, u bolnici nitko nije govorio ni njemački ni engleski osim glavnog liječnika koji mi je priopćio tužnu vijest da mi je kći preminula - rekao je otac prošlog vikenda za Kronen Zeitung.

- Moja kći je naučila roniti prije nego plivati. Bila je jako vješta u ronjenju jer smo svake godine po nekoliko mjeseci provodili na moru. Tog dana ronili smo zajedno. Ali kad smo ugledali brod u svojoj neposrednoj blizini, nismo mogli procijeniti u kojem će smjeru krenuti i nismo mogli reagirati - rekao je Austrijanac

Komentari (130)
  • Teško je izgubiti kćer...međutim...poznavajući naše istražne organe i pravosuđe mislim da za ovog čovjeka tek sada počinje pakao.

    30. 7. 2019,   21:27
  • Dieter , ako si upravu onda će ti trebati čvrsti živci za dokazivanje tog prava jer u suprotnom bi mogao proći kao i djeca poginulih Talijana.

    30. 7. 2019,   21:36
  • Pitaj sina od onih talijana kak to kod nas ide.

    30. 7. 2019,   21:55