Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladić izmislio teško bolesnu curicu i skupljao novac za nju

Mladić (19) izmislio je izvjesni Kristinu Omić (5) koja, prema njegovom opisu koji je donedavno bio na Facebooku boluje od ArnoldChiari malformacije i epilepsije. Za nju je skupljao 80 tisuća američkih dolara

Požeško-slavonska policija otkrila je prevaranta koji je putem društvene mreže pozivao građane da uplate novac za liječenje djevojčice iz Osijeka, kojoj je izmislio ime. Veliki je broj onih koji se odazvali na njegov apel da se novčano pomogne izvjesnoj Kristini Omić (5) koja prema njegovom opisu boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja te epilepsije, ali i niza popratnih zdravstvenih poteškoća. 

Objava je podijeljena nekoliko desetaka puta, a u tekstu, popraćenom fotografijom djevojčice koja leži u bolničkom krevetu, navedena je osječka adresa Tina Ujevića 48a, čak i datum rođenja djevojčice, kao i broj žiroračuna na koji se može uplatiti pomoć za operaciju.

Operaciju, kako stoji u objavi, nije moguće obaviti u Hrvatskoj, nego je, navodno, određena za 22. travnja ove godine u Chicagu te je za nju potrebno prikupiti 80 tisuća američkih dolara. U tekstu je čak navedeno da su Kristinini zagrebački liječnici suglasni da djevojčici nema pomoći u Hrvatskoj te da su 18. siječnja zatražili od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje financiranje skupe operacije, navodi se u tekstu kojeg je objavio Glas Slavonije.

U HZZO-u ne znaju ništa o toj djevojčici kojoj se navodi datum rođenja 12. lipanj 2014. godine, jer kao takvu je nemaju u svojoj evidenciji osiguranih osoba, rekli su u Područnom uredu HZZO-a u Osijeku.

PU Požeško slavonska u utorak je izvijestila da je pronašla mladića (19) u općini Kaptol kod Požege, kojeg se sumnjiči za računalnu prijevaru.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola, kojeg se sumnjiči da je na društvenoj mreži Facebook, s ciljem pribavljanja ne pripadajuće imovinske koristi, izradio stranicu putem koje je građane pozivao da uplate novčane iznose za bolesnu osobu s područja Osijeka, čije je podatke izmislio, čime je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Protiv njega slijedi kaznena prijava - rekli su u policiji.

Komentari (15)
  • a šta napraviti s takvim.. dno, dna...

    26. 2. 2019,   13:23
  • lopov

    26. 2. 2019,   13:04
  • sad će on drugi oglas da mu šalju za advokata koji će ga braniti na sudu

    26. 2. 2019,   12:23