Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladić je umro od pripravka iz teretane: 'Nije znao što je to...'

Nakon treninga je uspio doći kući. Njegova sestra primijetila je da nešto nije u redu s njime i odmah mu dala lijek za astmu, no nije pomoglo. Obitelj je s mladićem krenula na hitnu

U Sarajevu je tragično preminuo 16-godišnjak zbog alergijske reakcije na aminokiselinu koju je popio nakon treninga u teretani. Inače je imao astmu, a bio je i alergičan na mlijeko. Iako su ga liječnici pokušali reanimirati, nije mu bilo pomoći i preminuo je od gušenja, piše Dnevni avaz

Nakon treninga je uspio doći kući. Njegova sestra primijetila je da nešto nije u redu s njime i odmah mu dala lijek za astmu, no nije pomoglo. Obitelj je s mladićem krenula na hitnu, no on je pao u nesvijest već u ulazu zgrade, a liječnici su ga sat vremena pokušali oživjeti. 

Naime, mladić nije znao da je aminokiselina koju je popio bila na bazi mlijeka na koje je bio alergičan. 

- Aminokiselinu mu je dao prijatelj, on nije pročitao uputstvo i nije znao da je na bazi mlijeka. Čitava grupa tih dječaka zajedno je išla u teretanu, tamo su kupovali, nisu se valjda dobro informirali i poslije vježbanja su to popili. Njemu je aminokiselina, obzirom da je na bazi mlijeka, odmah uzrokovala napadaj astme i gušenje - rekla je sestrična preminulog tinejdžera za Dnevni avaz. 

Komentari (19)
  • Zayebano je kad si alergičan na tako nešto. Samo je pitanje vremena kad ćeš pogriješit

    28. 11. 2018,   22:57
  • vrlo neodgovorno od njega. nije alergičan od jučer, ima 16 godina i zna da se stvari na bazi mlijeka rade u najvećoj većini. moj nećak je alergičan na jaja. od malena ga se uči da ne smije ništa stavljati u usta prije nego pita roditelje za dopuštenje. danas mali ima 5 godina, doslovno u parku dotrči sa komadićem u rukama i pita mamu ima li to jaja i smije li to pojesti. nema šanse da mali stavi išta u usta bez odobrenja! užasno pazimo na to. čak i mene koja sam mu teta zna pitati: teta, a to nema jaja, ako mu nešto ponudim. a ovaj sa 16 godina popije nešto bez da je sam dobro proučio deklaraciju i još je alergičan na mlijeko kojeg ima skoro svugdje!

    28. 11. 2018,   22:06
  • kaj smo svi pametni najednom

    29. 11. 2018,   08:09