Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladić joj ponudio pomoć: Uzeo joj je tisuće kuna za 'liječenje'

Prilikom predaje novca, mladić joj je ponudio ''laku'' zaradu, odnosno pozvao ju je da pođe s njim i sklopi više pretplatničkih ugovora kod telefonskih operatera na području Poreča i Pule

Mladić (24) je prevario ženu (50) i oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna tijekom siječnja. Policija je utvrdila da je počinio šest kaznenih djela prevare, i to po dva na području pulske, porečke i rovinjske policije. 

Nakon što je putem društvene mreže s njom stupio u kontakt, mladić joj je ponudio pomoć u liječenju zdravstvenih problema, na što je žena pristala i dala mu nekoliko tisuća kuna. 

Prilikom predaje novca, mladić joj je ponudio ''laku'' zaradu, odnosno pozvao ju je da pođe s njim i sklopi više pretplatničkih ugovora kod telefonskih operatera na području Poreča i Pule, na što je žena pristala te je kupila više mobitela, koje mu je potom predala.

Nekoliko dana nakon toga, žena je na njegov nagovor posudila više tisuća kuna te je ponovno predala novac mladiću, a shvatila je da je prevarena tek nakon što su joj počele pristizati obveze plaćanja temeljem sklopljenih pretplatničkih ugovora .

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. veljače u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.
  

Komentari (1)
  • Kad je neko toliko g... da nasjedne na tako sta, neka mu

    8. 2. 2019,   11:45