Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otrovali Rusa koji je prekinuo finale Hrvatske i Francuske?!

None Foto: Carl Recine/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 5

Članovi Pussy Riota su utrčali na teren u policijskim odorama, kratko prekidajući utakmicu između Francuske i Hrvatske. Izjavili su kako prosvjeduju zbog pretjeranih policijskih ovlasti u Rusiji

Ruski mediji javljaju da je član prosvjedne ruske punk skupine Pussy Riot hospitaliziran u teškom stanju zbog mogućeg trovanja, navodi Associated Press.

Radio Eho Moske i online vijesti Meduza izvijestili su u srijedu da se Pjotr Verzilov nalazi intenzivnoj njezi kasno u utorak. Mediji citiraju članicu Pussy Riot Veroniku Nikulshinu, koja je rekla da je Verzilov izgubio vid i sposobnost govora.

Nikulshina je rekla da se Verzilov liječio u toksikološkoj jedinici jedne moskovske bolnice.

Verzilov, Nikulshina i dvoje drugih aktivista služili su dvotjedne zatvorske kazne zbog ometanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u srpnju.

Oni su utrčali na teren u policijskim odorama, kratko prekidajući utakmicu između Francuske i Hrvatske. Izjavili su kako prosvjeduju zbog pretjeranih policijskih ovlasti u Rusiji.

U kolovozu 2012. članice benda Maria Aljohina, Nadežda Tolokonikova i Yekaterina Samutsevic proglašene su krivima i osuđene na po dvije godine zatvora za huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom zbog izvedbe „punk molitve“ u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kojom su Majku Božju zazvale da uzme sebi ruskog predsjednika Vladimira Putina.

 

Komentari (39)
  • Zar su mislili da će proći nekažnjeno? Nitko ne smije z......ti cara Putina?

    13. 9. 2018,   07:11
  • Diktatura bilo koje vrste nikako nije doba,ali kao da kod nas nije diktatura i to najgore vrste mi smo robovi politikusa koji nas harače porezima banka ti za kunu more uzet sve što posjeduješ uz blagoslov politikusa nema dostojanstvenog života nema posla mladi odlaze zato kaj je dobro dajte molim vas hrač aj bok

    13. 9. 2018,   08:36
  • Tko se mača laća od mača i pogiba. Svaka akcija izaziva reakciju.

    13. 9. 2018,   08:53