Obavijesti

News

Komentari 70

Mladić motorom ubio djevojku: Roditelji bi mu mogli u zatvor

Mladić motorom ubio djevojku: Roditelji bi mu mogli u zatvor
1

L. B. (18) iz Našica 2. kolovoza je s tri prijateljice hodala nogostupom. Djevojke su se vraćale su se iz obližnjeg disko kluba na granici između Selina i Starigrada kada je na njih naletio motociklist...

VIDEO

Mjesec i pol dana od tragedije u Starigradu kraj Paklenice, kad je pijani 16-godišnjak, vozeći se na motociklu pred zoru "pokupio" tri tinejdžerice, od kojih je 18-godišnja L.B. preminula nedugo nakon naleta, pod istragu su došli njegovi roditelji. 

U prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zadru prošli su tjedan ispitani dječakov 46-godišnji otac te pet godina mlađa majka, jer su mu dopuštali da vozi motocikl KTM 200 DUKE od 200 kubika, a za koji dozvolu za upravljanje ne može dobiti prije svoje punoljetnosti, javlja Jutarnji list.

Tužiteljstvo sumnja da su upravo roditelji 16-godišnjeg vozača, od 15. studenog 2016., kad su mu prvi put dali da vozi motocikl, pa do 2. kolovoza 2018., kad se nesreća dogodila, dopuštali da ga vozi iako su itekako bili svjesni da njihov sin ne samo da nema vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilima, već i da motocikl ima 200 kubika.

Užas u Starigradu: 'Čuo sam buku, djevojka je ležala na tlu'
Užas u Starigradu: 'Čuo sam buku, djevojka je ležala na tlu'

Kazneno su prijavljeni zbog povrede djetetovih prava, a ako im se i sudskim putem dokaže krivnja, prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Podsjetimo, 2. kolovoza oko 4.40 sati četiri djevojke u dobi od 16 do 18 godina po povratku iz izlaska zaustavile su se pokraj pekarnice blizu hotela Rajna. U tom je trenutku s više od 1,5 promila alkohola u krvi, na motociklu naišao 16-godišnjak koji je dvije 18-godišnjakinje i 16-godišnjakinju udario, dok se četvrta spasila jer je kupovala pecivo.

Unatoč promptnoj liječničkoj intervenciji, jedna od 18-godišnjakinja preminula je u zadarskoj bolnici, dok su tri prijateljice, inače iz Našica, prošle s lakšim ozljedama, kao i nesavjesni motociklist.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.