Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladića je od smrtonosnog metka spasila kost u nosu

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Dok se borio s pljačkašem u kući, David (21) je iz neposredne blizine ispalio metak Danielu u glavu. Kost u nosu zaustavila je metak i spasila mu život

David Cummins (21) provalio je u obiteljsku kuću u engleskom gradu Manchesteru. Bio je uvjeren da nikoga od ukućana nema kad ga je iznenadio Daniel Greenwood (19). Pljačkaš mu je s vrata pokušao strgnuti zlatni lančić, no Daniel se snažno opirao. Lopov je u panici posegnuo za vatrenim oružjem. Dok su se naguravali, David je iz neposredne blizine ispalio metak Danielu u glavu. Liječnici su uspjeli izvaditi metak, a mladić je, preživio.
- Nos se sastoji od hrskavice, ali na vrhu se nalazi jaka kost koja je usporila putanju metka do lubanje i mozga, objasnili su liječnici. Daniel se uspješno oporavio, ali i danas osjeća posljedice teškog ranjavanja. Ima problema sa spavanjem, često ga muče glavobolje i gubi pamćenje. Pljačkaš je na sudu izjavio kako nikada nije kanio povući obarač. Za zločin bi mogao dobiti minimalnu zatvorsku kaznu od šest godina.

Komentiraj, znaš da želiš!