Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladića prijavili zbog izrade i nabave oružja i eksploziva

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Oružje i streljivo su mu oduzeti, a protiv 25-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedopuštenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

Zadarska policija podnijela je državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv 25-godišnjeg mladića sa zadarskog područja zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, priopćeno je u petak iz policije. 

 Kriminalističkom istragom djelatnika Policijske uprava zadarske kod 25-godišnjaka su pronađene dvije puške, jedan prigušivač za pušku, ručno izrađen pištolj za okidanje, sporogoreći štapin s detonatorom, udarna igla za pušku, zatvarač sa udarnom iglom za pušku, 474 komada raznog streljiva, jedna zračna puška i pištoljsko streljivo.
Oružje i streljivo su mu oduzeti, a protiv 25-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedopuštenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 Protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, priopćeno je iz PU zadarske.

Komentari (1)
  • To nije ništa drugo nego pripremanje terorizma. Strpati ga u Hercules, vezati lancima i odfurati u Guantanamo.

    15. 11. 2019,   10:39