Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mladima se treba omogućiti da steknu neophodno iskustvo'

None Foto: Igor Kralj/Pixsell

Ministar je komentirao činjenicu da je Hrvatska na trećem mjestu po nezaposlenosti mladih u Europi. Smatra kako se trebaju raditi kratkoročne i dugoročne mjere

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u Dnevniku NoveTV osvrnuo se na usklađivanje mirovina s rastom plaća te je rekao kako bi po projekcijama taj rast trebao biti za jedan posto. Istaknuo je kako će krajem veljače imati točne podatke. Mrsić je naglasio i kako će umirovljenici s mirovinom od ožujka primiti zaostatke od siječnja i veljače.

Mrsić se osim toga osvrnuo i na mirovinsku reformu te je rekao da će u budućnosti drugi i treći mirovinski stup biti glavni načini na koje ćemo dobivati mirovine. Ministar je komentirao i činjenicu da je Hrvatska na trećem mjestu po nezaposlenosti mladih u Europi. Smatra kako se trebaju raditi kratkoročne i dugoročne mjere, a mladima se treba omogućiti da volontiraju godinu dana i tako steknu neophodno iskustvo te da krenu na tržište rada. Dodao je i da se za nezaposlene za koje trenutačno nema posla mora omogućiti stjecanje novih vještina.

Komentari (57)
  • U današnje vrijeme svi volontiraju, rade a nemaju plaču.....

    11. 2. 2012,   23:23
  • gospodine ministre ako ta vaša pametna glavica nije mogla nekaj bolje smislit rađe šutite. I da nisam sigurna, ali kaj nisate i vi na ministarskoj fotelji bez ministarskog iskustva , pa zakaj ond vi ne volontirata godinu

    11. 2. 2012,   23:24
  • Volontirajući stjeću iskustvo i navikavaju da rade - bez plaće. To će svakako dobro doći našim tajkunima, ali i "štednji" državnog proračuna.

    12. 2. 2012,   08:36