Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladoženji (32) ukrao 60.000 kn koje je dobio na vjenčanju

None Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Mladić (29) prije desetak dana provalio je u mladoženjinu kuću u Tisnom i uzeo 4.650 eura i 26.000 kuna. Policija ga je privela, no ukradeni novac nisu pronašli

Manje od dva tjedna trebalo je policiji da otkrije lopova koji je na vjenčanju dvoje mladih Tišnjana ukrao omotnice s novcem koji su dobili kao svadbene darove. 

Vjenčavali su se kći i sin dvaju uspješnih tišnjanskih vlasnika restorana, 'Gurman' i 'Ferali', tako da je lopov očekivao bogat ulov. Vjenčanje je bilo u crkvi sv. Duha u Tisnom, a dio svadbenog slavlja organiziran je u restoranu i obiteljskoj kući mladoženje (32), nakon čega su svatovi otišli na večeru u hotel Olimpija u Vodicama. 

Dok se jelo, pilo i plesalo u Vodicama svadbeni pokloni i novac su čekali lopova u 12 kilometara udaljenoj praznoj kući u Tisnom. U tri sata ujutro je ušao kroz prozor i pobjegao s plijenom. Nadzorne kamere na obližnjim zgradama u to vrijeme su zabilježile prolazak automobila.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u PP Vodice 29-godišnjak je osumnjičen za tešku krađu na štetu 32-godišnjaka s tog područja. Utvrđeno je da je osumnjičeni tijekom noći na 16. studenoga u Tisnom provalio u kuću oštećenog i otuđio mu 4.650 EUR-a i 26 000 kuna prikupljenih povodom vjenčanja - izvijestila je policija. 

Sud je naložio premetačinu kuće lopova, ali plijen nije pronađen. Policajci su našli samo deset tableta heptanona, koje narkomani dobivaju za ublažavanje simptoma apstinencijske krize, digitalnu vagu i manji iznos novca. Lopov je predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave, a osim za krađu odgovarat će i zbog prekršaja iz zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Komentari (29)
  • Ostaviti novac u praznoj kuci, 12 km udaljenoj od mjesta zabave? Imas zastitarske kuce koje cuvaju bas takve kuce za cca 300kn po noci...

    26. 11. 2014,   11:57
  • "bogati" svatovi 60.000 kn ??? hahahhahahaha pa više od toga dobije u slavoniji najveća sirotinja kad ima svatove

    26. 11. 2014,   12:55
  • Treba ga dobro isprašiti kak ga ni sram - vrag mu del ludu glavu kaj će biti kad se bude on ženil na prisilni rad s njim i da vrne mladencima do lipe !

    26. 11. 2014,   12:10