Obavijesti

News

Komentari 145

Mladu majku (9) su sterilizirali, a njezin očuh je otac djeteta?

Mladu majku (9) su sterilizirali, a njezin očuh je otac djeteta?
4

Meksiko: Isprva se vjerovalo da je otac bebe tinejdžer (17), no sada istražuju i druge opcije. Iako njezina majka nije dala dozvolu, liječnici su curicu ipak sterilizirali

VIDEO

Djevojčica (9) iz Meksika koja je krajem siječnja rodila više neće moći imati djecu nakon što su je liječnici, unatoč protivljenju obitelji, sterilizirali. Na premladoj majci obavili su operaciju iako njezina majka nije dala pristanak. Slučaj je prijavila komisiji bolnice Zoquipan u Guadalajari te ga istražuje lokalna komisija za ljudska prava. 

Daily Mail prvi je objavio fotografije majke i očuha djevojčice koji žive u siromašnoj četvrti u Guadalajari. 

Obitelj je u četvrtak navečer napustila svoj dom nekoliko sati prije nego im je na vrata zakucala policija i gradonačelnik.

Očuh je s njom često dijelio kupku i krevet?

Susjedstvom vladaju glasine kako je očuh 9-godišnje djevojčice zlostavljao jednu od svoje dvije biološke kćeri, a devetogodišnju majku, koju su mediji nazvali Dafne, je tukao i često s njom dijelio kupku i krevet. 

Dafne je zatrudnjela kada je navršila tek osam godina i nije niti znala da je trudna sve do sedmog mjeseca trudnoće. 

Majka nije znala da je protuzakonito da dijete ima spolne odnose? 

Kako piše lokalni Guadalajara Mural, majka djevojčice nije znala da je protuzakonito da dijete ima spolne odnose sve dok Dafne nije dovela u bolnicu na porod. 

Isprva se vjerovalo da je otac djeteta mladić star između 15 i 17 godina, no provedena je DNK analiza kako bi se saznalo je li očuh otac djeteta. 

Moguće i da je bila silovana

El Occidental piše kako je moguće da je djevojčica bila silovana kao i da ju je mladić pitao želi li pobjeći s njim što je odbila. Mladića, koji je u bijegu, policija još traži. 

Susjedi obitelji su također otkrili i kako je očuh spavao u istom krevetu s djevojčicom, a navodno ju je i zlostavljao kao što je radio i svojoj biološkoj kćeri. Za zlostavljanje je služio zatvorsku kaznu.

'Njezina majka je zaljubljena u očuha i štiti ga'

- Dafne je tek dijete, a njezina majka je zaljubljena u očuha i štiti ga. Ne znam zašto to radi, oboje su lažljivci - rekao je rođak osumnjičenog očuha. 

Dafne ima još desetero braće i sestara te brine za obitelj. U školu ne ide, već ostaje kod kuće kako bi kuhala i pospremala. Susjedi tvrde kako je njezina majka prostitutka te je pokušala djevojčicu naučiti 'poslu' kako bi mogla zarađivati. 

Prema meksičkim zakonima seks s djetetom mlađim od 15 godina je zločin, čak i ako postoji pristanak. Prošle godine samo u Guadalajari od ukupnog broja trudnoća, čak 25 je bilo maloljetničkih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u