Obavijesti

Promo sadržaj

Mlakar viličari slave 25 godina suradnje s Jungheinrichom

Mlakar viličari slave 25 godina suradnje s Jungheinrichom
8

Hrvatski 'Wall Street', odnosno gradić Sveta Nedelja, već desetljeće slovi kao jedan od najuspješnijih poduzetničkih centara u Hrvatskoj

Nedavno je nagrađen za najbolji grad srednje veličine u poticanju gospodarstva, što nije prva nagrada za ovaj grad smješten uz zapadni dio Zagreba. 

Prije nego li se razvilo hvale vrijedno poduzetništvo u Svetoj Nedelji, tu povijest pisali su rijetki, ali vrlo sposobni i ambiciozni poduzetnici s lokalnog područja. Povratkom gospodina Ivana Mlakara iz Švicarske 1977. godine osniva se obrt DIR Mlakar koji uspješno djeluje 16 godina na području servisa viličara. Ivan Mlakar svakako je bio jedan od pionira ove djelatnosti na području današnje Hrvatske gdje su ga tada proglasili 'doktorom za viličare'. Svoje znanje stečeno u Švicarskoj prenio je na niz ljudi i time je sustavno razvijao svoju poslovnu priču, direktno vezanu uz prodaju, servis i najam viličara. 

Prije točno 25 godina, sad već daleke 1993. godine dir Mlakar potpisuje ugovor s jednim od najvećih proizvođača viličara na Svijetu, njemačkom korporacijom JUNGHEINRICH i time postaje generalni zastupnik i distributer JUNGHEINRICH viličara na području Hrvatske. Jesen 1993. obilježila je je početak jedne divne suradnje koja uspješno traje i dan danas. Naziv Mlakar viličari aktualan je od 1993., tako da je 2018. godina slavljenička u više pogleda. Više od 4000 novih viličara i preko 1500 rabljenih Jungheinrich viličara do danas je stiglo u Hrvatsku. U Hrvatskoj su se našli svi od 60 vrsta viličara koje njemački gigant ima u svojoj ponudi. U svim granama industrije koje djeluju na području Hrvatske itekako su zastupljeni Jungheinrich viličari. 
Tendenciju rasta prodaje Mlakar Viličari bilježe godinama, ali bitno je napomenuti posljednje dvije godine gdje se bilježi ozbiljni porast. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Godina 2011. zlatnim je slovima upisana u povijest Jungheinrich viličara, kao i tvrtke Mlakar Viličari. Najbolja godina u 25-godišnjoj povijesti donijela je  Mlakar Viličarima titulu najboljeg partnera  Jungheinrich viličara u cijelom svijetu. Odlično organizirana tvrtka danas broji oko 70-ak djelatnika. Mlakar Viličari su na prvom mjestu prodaje viličara u Hrvatskoj, s najvećim tržišnim udjelom od gotovo 35%, što u ovom trenutku podrazumijeva preko 300 prodanih viličara godišnje. Mlakar Viličari posjeduju flotu viličara u najmu, njih preko 500-tinjak, što ih kao tvrtku ponovno svrstava u sam vrh te grane na području Hrvatske.  Mlakar Viličari imaju najamsku flotu veću nego sva trenutna konkurencija zajedno, što je dokaz da je gospodin Robert Mlakar u posljednjih desetak godina odličnom poslovnom strategijom doveo svoju tvrtku na sam vrh u svim segmentima poslovanja. Tendencija rasta tržišta svakako se nastavlja, te sa sigurnošću može reći da će prodaja viličara rasti,  godišnje u prosjeku od 5 do 10 %. Vjera u  pozitivne trendove je uvijek istaknuta u ponosnoj tvrtki iz Bestovja unatoč sve jačoj konkurenciji na hrvatskome tlu. Mlakar Viličari vjeruju da će suradnja s Jungheinrichom doseći nove visoko postavljene ciljeve. Sigurni su da će ih u tom naumu njihov 25-godišnji partner pratiti, kao i podržavati u novim projektima, pa će se zajednički rast na tržištu konstantno zadržavati . 

Poslovanje Mlakar Viličara podijeljeno je u tri odjeljenja. To su prodaja, servis i najam. Najbolji stručnjaci u svom području djelatnici su ove dugogodišnje uspješne obiteljske tvrtke. Mlakar Viličari servisno pokrivaju cijelu Hrvatsku i to s 19 terenskih servisera, 19 kombi vozila te s prodajno servisnim centrima u Osijeku i Splitu, kao i u Rijeci, Zadru i Metkoviću. 

Mlakar Viličari ponosni su na svoj servisno prodajni centar otvoren u Antunovcu pokraj Osijeka. Centar svih zbivanja je u Bestovju, u spomenutom gradiću Sveta Nedelja, gdje su 2003. Mlakar Viličari izgradili impozantan prodajno servisni centar, koji je sagrađen prema svjetskim standardima. Nakon Osijeka, Mlakar Viličari planiraju u skoroj budućnosti napraviti veći servisni centar i u Dugopolju pokraj Splita, te osigurati još ozbiljniju prisutnost na području zadarske županije. 

Obiteljska tvrtka Mlakar Viličari uspješno surađuje s Jungheinrichom posljednjih 25 godina. Zahvaljujući ozbiljnoj vlasničkoj strukturi, pametnim odabirom ključnih ljudi,  neizbježnih za ozbiljno strateško poslovanje, Mlakar Viličari su svakako jedna od rijetkih, konstantno uspješnih poslovnih priča u Hrvatskoj. Briga o svojim zaposlenicima je uvijek na prvome mjestu. Edukacije zaposlenika te neizostavan prijenos znanja sa starijih na mlađe dio su strategije koja godinama pokazuje odlične rezultate. Za budućnost Mlakar Viličara nikako ne treba sumnjati. Obiteljska priča će se svakako nastaviti. Jungheinrich viličari su prisutni u svakom ozbiljnom poslovnom prostoru u Hrvatskoj. Naravno s njima su ti i Mlakar Viličari, njihov generalni zastupnik i distributer u Hrvatskoj. Mlakar Viličari u suradnji s Jungheinrichom jamče još bolju kvalitetu usluga za sve vas koji im godinama daju svoje povjerenje, a novim partnerima nude ozbiljnu suradnju koja je dokazana u proteklih četvrt stoljeća na području Hrvatske. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Geotermalna energija može postati hrvatska dobitna karta
PROMO

Geotermalna energija može postati hrvatska dobitna karta

Stižu pohvale iz Europske unije: Kada je u pitanju geotermalna energija, Hrvatska je primjer dobre prakse.
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince