Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mobbing: Novinara Hine urednici omalovažavali

None Foto: Tomislav Miletić

Današnja ravnateljica Hine Smiljanka Škugor-Hrnčević i Marko Curać uznemiravali su Ivu Lučića, a za njima su se poveli i njegovi kolege

Na zagrebačkom Općinskom sudu nepravomoćno je presuđeno kako su novinara Ivu Lučića uznemiravali urednici Hine, današnja ravnateljica Hine Smiljanka Škugor-Hrnčević i Marko Curać. Sutkinja Jesenka Šojat, voditeljica grupe za radno pravo u Općinskom građanskom sudu, naredila je Hini da zaštiti njegovo dostojanstvo i osigura mu uvjete rada u kojima ga nitko neće uznemiravati. 
Lučić je u tužbi naveo da je dvije godine uznemiravan i diskriminiran, da mu nisu objavljivali tekstove, znatno su ih mijenjali pa tako i smisao, a davali su mu radne zadatke koji imaju manje značenje, pokazivali prema njemu nesnošljivost te ga ismijavali izrazima “prof. Lučić, onaj ljevičar, njegove bube ili šišmiši”, piše Večernji list.
- Sud je zaključio da su Lučića u Hini uznemiravali poslodavci i nadređeni, kao i kolege te da je osjetio izolaciju, osporavanje vrijednosti svoga rada, a i nastojalo ga se omesti u radu i napredovanju - zaključila je sutkinja.

Komentari (1)
  • Taj MOBI DICKING je toliko općenit da se bumo se mi radnici pobunili zbog uskraćenih prava na dostojanstvenu plaču od strane privatnika :)

    22. 5. 2009,   02:52