Obavijesti

News

Komentari 233

Moćna Krčanka: 'Gay Hrvatica Ana Srbima otvara put u EU'

TOLERANCIJA ILI MARKETING Postavivši Anu Brnabić na čelo vlade Vučić je poslao poruku da je Srbija tolerantna, tvrdi Mirela Holy. Miro Kovač kaže da je to marketinški potez

VIDEO

Srbi su postavljanjem žene homoseksualne orijentacije na čelo vlade pokazali koliko su otvoreni, demokratični i progresivni. Tako nešto u Hrvatskoj nije moguće, kazala je Mirela Holy.

- Iako se Hrvatska prezentira kao otvorena i transparentna zemlja, Srbi su nas ovim činom daleko u tome prestigli - dodala je govoreći kako su Srbi odaslali jasan signal da se neće vraćati u prošlost i na stare teme već da se otvaraju prema budućnosti i Europi.

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je da je vrlo pragmatičan političar i to što je dosadašnjoj ministrici državne uprave i lokalne samouprave dao mandat za sastavljanje nove vlade treba gleda u kontekstu određenih ambicija koje Srbija ima u međunarodnim odnosima, a tu prvenstveno mislim na ulazak Srbije u EU - zaključila je Holy.

S njom se ne slaže bivši ministar vanjskih poslova HDZ-ove vlade Miro Kovač koji govori da je imenovanje nestranačke Ane Brnabić mandatarkom strateški i marketinški potez.

- Potez je strateški jer Aleksandar Vučić želi spriječiti da se u osobi predsjednika vlade stvori ozbiljna konkurencija unutar njegove Srpske napredne stranke. Želi spriječiti gubitak utjecaja u svojoj stranci, ali i u vladi gdje formalno nema ingerencija. Potez je marketinški jer se u svijet šalje poruka o Srbiji kao tobože otvorenoj i tolerantnoj zemlji - rekao je Kovač. 

Vesna Pusić pak govori da uloga Brnabić kao premijerke Srbije može povoljno utjecati na naše međusobne odnose.

- Uvijek je dobro kad dođe netko novi jer to ukazuje na nadu da će se susjedski odnosi popraviti. Mi kao i Srbi moramo uložiti napore kako bi se ti odnosi popravili. Naravno da se od loših odnosa ne može odmah doći do dobrih, ali ima prostora za jednu normalnu komunikaciju - govori Pusić. 

Kad bi u Hrvatskoj postojala mogućnost da na mjesto predsjednice vlade zasjedne žena koja je uz to homoseksualne orijentacije, Pusić se nada da bi se to tada i ostvarilo.

- Ako ju je Vučić postavio na čelo vlade kako bi Srbiji time otvorio put prema EU onda je time napravio dobar potez.

U svakom slučaju, seksualna orijentacija ne bi trebala dirigirati hoće li netko dobiti određeni posao ili ne, već njegove sposobnosti i znanje - dodaje. 

Istog je stava i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović koji se nada da će uskoro doći vrijeme kad neće biti bitno je li netko muško ili žensko te koje je seksualne orijentacije.

brnabic

Svi je hvale 

Mještani Stare Baške tvrde da je Ana divna, druželjubiva i vječno nasmijana žena, uvijek spremna pomoći. Na Krku je kod bake i djeda provela većinu djetinjstva. I danas s obitelji ili prijateljima u kuću s pogledom na more svake godine iz Beograda dolazi na odmor...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu