Obavijesti

News

Komentari 169

Modrić na odmoru: Ne brine ga istraga, već ga zanimaju kolači

Modrić na odmoru: Ne brine ga istraga, već ga zanimaju kolači
2

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić boravi u vili u Punta Skali u Petrčanima. Druži se s prijateljem kojemu je bio kum na svadbi i ne razmišlja o pozivu osječkog tužiteljstva

VIDEO

Gdje ste uzeli kolače, zanimalo je Luku Modrića. Na terasi 400.000 eura vrijedne vile u Punta Skali u Petrčanima sjedio je s Markom Oštrićem. Bivši nogometaš oženio se u subotu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:36

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zvijezda Real Madrida bila mu je kum. Dojmovi sa svadbe još se nisu slegli. Dobro raspoloženo društvo pretresalo ih je u ponedjeljak. Kolače je Oštrić uzeo u zadarskoj slastičarnici. U razgovoru ih je uhvatio naš čitatelj. Kaže da je Luka svoj bijeli Audi Q7 ispred vile parkirao oko 21 sat. Za njim je došao njegov otac u crnom BMW-u X5.

- Nakon što su izašli iz auta, proveli su još desetak minuta na ulici. Veselo su čavrljali sa susjedima. Zatim su ušli unutra - priča naš čitatelj.

U Petrčanima Luku Modrića viđaju danima.

- Pretpostavljam da je stigao odmah nakon suđenja u Osijeku - kaže čitatelj i nastavlja.

- Oko deset minuta stajao sam ispred vile. S terase kuće koja je okružena velikim zidom dopirao je razgovor. Mislim da su gore bili Luka, njegov otac, Marko Oštrić i njegova žena. Koliko sam čuo, često su pričali o toj svadbi. Stalno su se smijali. Luka se ne čini previše uznemiren zbog istrage - kaže čitatelj.

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istragu protiv Luke Modrića. Sumnjaju da je lagao kad je na Županijskom sudu u Osijeku svjedočio na suđenju braći Mamić. Istog dana poslali su mu poziv za razgovor, koji Modrić, tvrde naši izvori, još nije primio.

Bivša odvjetnica Zdravka Mamića, Jadranka Sloković, otvaranje istrage smatra pokušajem pritiska na svjedoka.

- Uvijek kad se u tijeku suđenja podižu optužnice ili otvaraju istrage protiv svjedoka, meni to upućuje na svojevrsnu prijetnju i pritisak na sud. O pritisku na sud riječ je upravo iz razloga što sud pred kojim se vodi rasprava treba tek ocijeniti taj iskaz i odlučiti je li u konkretnom slučaju uopće riječ o promjeni iskaza. S druge strane, to je upozorenje svim drugim svjedocima da mogu biti sankcionirani ako Uskok ne bude zadovoljan njihovim iskazom pred sudom i objašnjenjem - kazala je Sloković u ekskluzivnom intervjuu za tjednik Express.

Smatra da Modrić nije promijenio iskaz nego da je samo razjasnio određenu situaciju.

- Tužiteljstvo može pokrenuti postupak za lažni iskaz ako ima nesporni dokaz, ali oni to u ovom slučaju nemaju. Ne postoji transkript niti snimka iskaza Modrića pred Uskokom. Tužitelj prilikom sastavljanja zapisnika daje svoju interpretaciju onoga što je svjedok rekao, a mi ni na koji način ne možemo to provjeriti i utvrditi što je doista svjedok rekao - kaže Sloković. Njezino mišljenje dijeli i njezin partner odvjetnik Čedo Prodanović.

- Treba reći da je Modrić pozvan u 21 sat u nedjelju i svjedočio je do 23 sata. Vi već kada dođete u to doba imate psihozu isljeđivanja. Mi smo na početku procesa protiv Mamića sazvali tiskovnu konferenciju i rekli da tužiteljstvo zlorabi svoju poziciju i ispituje ih na način da se koriste različiti pritisci kada daju iskaz. Daju im se pouke o pravima iako su oni svjedoci a ne okrivljenici. Ima se uvid u njihove imovinske kartice, pa čak i koliko troše po kreditinim karticama, račune u banci… Sve se to ne može dobiti za svjedoka, samo za okrivljenoga - kaže Prodanović.

Nakon što su Zdravku Mamiću na posljednjem ročištu otkazali punomoć u predmetu, ne zastupaju više nikoga.

No Mamić nije dugo tražio tko će ih zamijeniti. Kako doznajemo, obratio se odvjetničkom uredu Mate Matića u Zagrebu. Zdravka će tako u postupku pred Županijskim sudom u Osijeku zastupati Ivan Stanić, a Zorana Nikola Mandić. Oni, doznajemo iz pouzdanih izvora, već pripremaju podnesak sudu. Ne planiraju tražiti odgodu kako bi proučili spis nego žele da se suđenje nastavi u srpnju, kako je i planirano prije Mamićeva ispada.     

Veliki intervju u novom Expressu

Najpoznatiji odvjetnički par u Hrvatskoj, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, otvorili su dušu novinaru Expressa te otvoreno progovorili o mnogim svojim poznatim klijentima, među kojima su i braća Zdravko i Zoran Mamić. Zašto su Mamiću otkazali punomoć, kako će izgledati film o Ivi Sanaderu i ostale vruće teme čitajte u novom broju tjednika u petak.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...