Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Modrić, Srna, Vuica: Pomozite nam prikupiti novac za Neretvu

None Foto: PIXSELL 13

Mislim da svako dijete zaslužuje odgovarajuću zdravstvenu skrb i zato mi ništa nije teško za djecu. Kad je bila akcija za malenu Milu svi smo se ujedinili i pokazali srce. Sad Metković ima problem, kaže Dominiković

Mi poznati nismo napravili ništa, ako se ne okupimo za ovakvu hvalevrijednu akciju, rekla je modna dizajnerica Matija Vuica (61) na humanitarnoj akciji 'Veliko srce za djecu Neretve' koja je pokrenuta zbog odsječenosti i nedostatne medicinske skrbi za stanovnike tog kraja.

Cilj je sakupiti 500.000 kuna kako bi nabavili sanitetsko vozilo i medicinsku opremu za rodilište u Domu zdravlja Metković, odnosno kardiotokografski uređaj (CTG). Akciju su podržali brojni slavni koji su rodom iz doline Neretve ili jednostavno vole taj kraj.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Sad smo došli do spoznaje da, ako se ne odazovemo, dogodit će se neki nemili događaj, a svjesni smo da su se neki i događali. Nije Metković jedini grad s problemima, ima ih puno, ali su sve humanitarne akcije u Hrvatskoj pokazale da smo složni kad nešto hoćemo - kaže modna dizajnerica. 

Rukometna legenda Davor Dominiković (41) rado se odazvao jer smatra da je položaj Metkovića nepovoljan. 

Foto: Filip Kos/PIXSELL

- Mislim da svako dijete zaslužuje odgovarajuću zdravstvenu skrb i zato mi ništa nije teško za djecu. Kad je bila akcija za malenu Milu svi smo se ujedinili i pokazali srce. Sad Metković ima problem. U tom rodilištu sam se ja rodio 1978., a sad se događa da se naša djeca ondje ne mogu roditi zato što nemamo uvjete pa žene moraju do Dubrovnika ići - istaknuo je Dominiković.

Prof.dr.sc. Mladen Bušić rekao je kako iz bolnice u Metkoviću do Dubrovnika treba 97 kilometara, odnosno sat i 45 minuta. 

Foto: Filip Kos/PIXSELL

- U Zagrebu smo navikli da nam do bolnica treba malo, pitanje je samo hoćemo li 15-ak minuta voziti prema istoku ili zapadu. Neretva je tako zapravo slijepo crijevo Hrvatske po pitanju zdravstva. Ako ideš do Dubrovnika, treba ti skoro dva sata i stotinu kilometara, ali i zaustavljanje na dva granična prijelaza - rekao je liječnik.

Akciju su podržali i Dario Srna, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Igor Štimac, Neda Parmać koji su videoporukom pozvali građane da podrže ovu akciju. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Za kraj su pripremili iznenađenje, a to je veliki koncert 7. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nastupit će Mate Bulić, Gelato Sisters, Kulturno umjetničko društvo iz Metkovića, Jole, Zorica Kondža, Zdenka Kovačiček, Slavonia Bend i mnogi drugi. 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (45)
  • Nek vam daju oni za koje glasate

    10. 7. 2019,   14:50
  • Nema se love, sve je kod Hdz-a, od njih tražite.

    10. 7. 2019,   14:59
  • Pa kakva je to drzava kad gradani moraju kupovati sanitetska vozila i opremu, blokiraj promet usred sezone na pet dana pa kad stranci polude i njihove novine pocnu pisati o tome od drzave cete dobiti vozilo za dva sata!

    10. 7. 2019,   14:32