Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Moguće je obustava lijekova? 'Naše zdravstvo neće stati'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Legitimno je pravo veledrogerija tražiti naplatu svojih dugova. Lani smo ubacili u sustav 1,5 milijardu kuna bez novog zaduženja, a ove godine prije mjesec dana, rekao je ministar

Predsjednik HUP-ove koordinacije veledrogerija Ivan Klobučar rekao je u petak za HRT da neke bolnice ne plaćaju dugove preko tri godine, a mnoge dvije godine.

- Svaki mjesec tonemo za 150 milijuna kuna. Do kraja godine imat ćemo potraživanje prema bolnicama u iznosu od 3,6 milijardi kuna. To je neizdrživo. Naše će tvrtke stati, a ako stanemo mi, stat će i hrvatsko zdravstvo, nažalost - rekao je Klobučar.

To je komentirao ministar zdravstva Milan Kujundžić.

- Hrvatsko zdravstvo sigurno neće stati, a problem dugova u zdravstvu je nešto što postoji. Legitimno je pravo veledrogerija tražiti naplatu svojih dugova. Lani smo ubacili u sustav 1,5 milijardu kuna bez novog zaduženja, a ove godine prije mjesec dana. Moramo se kao nacija i država suočiti sa skupim lijekovima u novim terapijama - rekao je Kujundžić.

Tema: Hrvatska

Komentari (15)
  • Jedan jaaaako sposoban ministar.. I nacrtanu ovcu bi izgubio..".Bahatost je neprijatelj pobjede,"a naši ministri bahati ,kleptomanski nastrojeni windfuckeri... Malo im 40 000 kuna,pa uzimaju postotak od poslova...Prodaju državnu imovinu ka da im je ćaćina... Svi skupa ne vrijede pošli a boba,a El bahati Plenki im na čelu... Jadni moj narode tko nas vodi ....u propast....

    12. 7. 2019,   22:15
  • E "moj" ministre, zbog vaše bahatosti, moje je zdravlje ugroženo jer u apoteci ne mogu doći do svoga lijeka. Hvala vam na brizi.

    12. 7. 2019,   21:45
  • Netko će vam jednog lijepo dana sve to naplatiti 😀😀😀

    12. 7. 2019,   22:14