Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Moguće je: Službenik u Gradu Zagrebu ima čak 16 stanova!

None Foto: Igor Kralj/Pixsell

Sumnja se da su građevinari, kako bi dobili dozvole bez komplikacija, zauzvrat davali stanove članovima komisije. Gradonačelnik Bandić je najavio sankcije

Službenik koji je radio na izdavanju uporabnih dozvola i koji je skupio sedam nekretnina u Zagrebu bio je član komisije koja je za iste te zgrade izdale uporabne dozvole.

Iz uprave Zagreba dobili smo popis članova povjerenstava koji varira od 11 do 13 osoba, a za sve tri zgrade u kojima službenik ima stanove on je bio zadužen za dio tehničkog pregleda. Kad smo ga ranije kontaktirali, rekao je kako može dokazati podrijetlo svoje imovine i da mu se priče o korupciji podvaljuju.

Čini se da je on samo vrh ledenog brijega potencijalne korupcije koju istražuje Uskok. Sumnja se da su građevinari, kako bi dobili dozvole bez komplikacija, zauzvrat davali stanove članovima komisije.

24sata su došli i do podataka o jednoj predsjednici povjerenstva za uporabne dozvole. Povjerenstvo na čijem je ona čelu izdalo je dozvole za dio zgrade na Vrbanima III. Na svoje ime, gospođa čiji podaci su poznati redakciji, imala je dva stana koja je gradio isti investitor. Jedan je u međuvremenu prodala. Ima u suvlasništvu i jedan stariji stan. Njezina kći ima još četiri stana na Laništu i Trešnjevci. Za supruga smo utvrdili da je vlasnik tri stana i potencijalno još šest stanova. U najboljem slučaju, njih troje imaju 16, a u “najgorem” slučaju deset stanova.

Gradonačelnik Milan Bandić je najavio da će provjeriti i sankcionirati odgovorne. Treba pogledati samo članove povjerenstva i imovinu.

Možda bi sve bilo drugačije da je prošao zakon zastupnika Pere Kovačevića da se prije kupnje mora dokazati podrijetlo imovine. Još niz utjecajnih osoba u Gradskoj upravi živi u stanovima investitora kojima je Grad izašao u susret. 

Opširnije u našem tjedniku Express koji je na kioscima od petka.

Komentari (123)
  • samo 16? ajde pa to nije ni 17.

    17. 9. 2015,   23:35
  • ...hihi, on kaže da će provjeriti i sankcionirati, hihi!

    17. 9. 2015,   23:24
  • Koje sankcije? Oduzeti jedan stan,A ostanu jos 15.

    17. 9. 2015,   23:33