Obavijesti

News

Komentari 123

Moguće je: Službenik u Gradu Zagrebu ima čak 16 stanova!

Moguće je: Službenik u Gradu Zagrebu ima čak  16 stanova!
1

Sumnja se da su građevinari, kako bi dobili dozvole bez komplikacija, zauzvrat davali stanove članovima komisije. Gradonačelnik Bandić je najavio sankcije

VIDEO

Službenik koji je radio na izdavanju uporabnih dozvola i koji je skupio sedam nekretnina u Zagrebu bio je član komisije koja je za iste te zgrade izdale uporabne dozvole.

Iz uprave Zagreba dobili smo popis članova povjerenstava koji varira od 11 do 13 osoba, a za sve tri zgrade u kojima službenik ima stanove on je bio zadužen za dio tehničkog pregleda. Kad smo ga ranije kontaktirali, rekao je kako može dokazati podrijetlo svoje imovine i da mu se priče o korupciji podvaljuju.

Čini se da je on samo vrh ledenog brijega potencijalne korupcije koju istražuje Uskok. Sumnja se da su građevinari, kako bi dobili dozvole bez komplikacija, zauzvrat davali stanove članovima komisije.

24sata su došli i do podataka o jednoj predsjednici povjerenstva za uporabne dozvole. Povjerenstvo na čijem je ona čelu izdalo je dozvole za dio zgrade na Vrbanima III. Na svoje ime, gospođa čiji podaci su poznati redakciji, imala je dva stana koja je gradio isti investitor. Jedan je u međuvremenu prodala. Ima u suvlasništvu i jedan stariji stan. Njezina kći ima još četiri stana na Laništu i Trešnjevci. Za supruga smo utvrdili da je vlasnik tri stana i potencijalno još šest stanova. U najboljem slučaju, njih troje imaju 16, a u “najgorem” slučaju deset stanova.

Gradonačelnik Milan Bandić je najavio da će provjeriti i sankcionirati odgovorne. Treba pogledati samo članove povjerenstva i imovinu.

Možda bi sve bilo drugačije da je prošao zakon zastupnika Pere Kovačevića da se prije kupnje mora dokazati podrijetlo imovine. Još niz utjecajnih osoba u Gradskoj upravi živi u stanovima investitora kojima je Grad izašao u susret. 

Opširnije u našem tjedniku Express koji je na kioscima od petka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"