Obavijesti

News

Komentari 20

Moj Bubograd: Obnavlja Bube, a narudžbe mu stižu iz Europe

Moj Bubograd: Obnavlja Bube, a narudžbe mu stižu iz Europe
6

Toni Ćatipović iz Dicma je obnovio 40 starih Volkswagenovih Buba i Buggyja koje tijekom ljeta preko agencija u Dubrovniku te na Hvaru i Visu iznajmljuje turistima

VIDEO

Meni je ovo gušt i posao. Prije sam imao mehaničarsku radionicu i knjigu punu dužnika. Jedan dan sam se iznervirao, iskidao knjigu i kupio stare Diane. Poslije sam se prebacio na bube jer su se neki turisti žalili da su im Diane spore. Sad sam se opet vratio svojoj prvoj ljubavi. Bit će ružičaste, u boji lavande, narančaste i jedna potpuno bijela, iznutra i izvana, za gospodu. Već imam narudžbe za grupe turista za svibanj iduće godine, ali i za 2013. godinu - kaže Toni Ćatipović iz Dicma.

Obnovio je 40 starih Volkswagenovih buba i buggyja koje tijekom ljeta preko turističkih agencija u Dubrovniku te na Hvaru i Visu iznajmljuje turistima. Posao je počeo prije 14 godina. Kaže kako tijekom bojenja auta mora paziti na sve kategorije turista. Tako zbog Nijemaca, koji su jako ponosni na ‘svoj’ automobil, ovu zimu mora napraviti i jednu crnu Bubu kako bi na cesti mogao složiti njemačku zastavu. Kako nam kaže, homoseksualci i žene traže ružičaste, Židovi uglavnom plave... Kaže kako njegova kolekcija nema cijenu, a ne zna koliko je novca i vremena uložio u sve. 

Najviše ga uzrujava što u Hrvatskoj nema mogućnost registrirati automobile samo na četiri mjeseca, tijekom ljeta, kad ih i iznajmljuje po cijeni od 800 kuna za auto na dan. Zato ih zimi besplatno ustupi mladencima za vjenčanja. Da osposobi auto, treba mu mjesec dana, a pomažu mu sin Bruno (19) i nećak Duje (21).

Narudžbe mu stižu iz cijele Europe

Kad vidi Bubu, Toni ne može odoljeti da je ne kupi. Tako je jednom morao ‘slomiti’ djedicu od 75 godina. Svaki dan mu je zvonio na vrata dok mu djedica nije prodao svoju Bubu. Neke je platio 100, a neke 2000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.