Obavijesti

News

Komentari 104

'Moj muž je postao žena. Sada živimo skupa s mojim dečkom'

'Moj muž je postao žena. Sada živimo skupa s mojim dečkom'
5

Tada 32-godišnja Kristin vodila je sasvim lijep i skladan obiteljski život. Njezini sinovi Sam i Trin bili su sretni i zdravi, a suprug Fred (44) oslonac u svim životnim nedaćama

VIDEO

Kristin Collier (44) mislila je da zna svog muža bolje od ikoga, sve dok joj jednog dana nije priopćio da ostatak života misli provesti kao žena. Iako njihovom braku nije bilo spasa, iz neočekivanog spleta životnih okolnosti razvilo se prekrasno prijateljstvo, piše Mirror.

Tada 32-godišnja Kristin vodila je sasvim lijep i skladan obiteljski život. Njezini sinovi Sam i Trin bili su sretni i zdravi, a suprug Fred (44) oslonac u svim životnim nedaćama. Sve se činilo idiličnim.

Par se upoznao kad je Kristin imala samo 18 godina, a nakon samo tri mjeseca su se zaručili i krajem ljeta uplovili u bračnu luku. Započeli su uspješne karijere, a uskoro je uslijedilo prvo dijete. Sljedećih nekoliko godina vodili su savršen život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve se promijenilo 2005. godine kad je Kristin rodila drugo dijete. Otišla je s bebom i Samom (2) kod svoje majke kako bi provela malo vremena s njom. Kad je jednog podneva zazvonio telefon, Kristin je s uzbuđenjem digla slušalicu, jedva čekajući ispričati Fredu što su dečki radili proteklih dana. Dočekao ju je hladan tuš. Fred joj je rekao da mora početi nositi žensku odjeću. Nije joj mogao objasniti zašto, ali je znao da nije riječ o još jednoj fazi u životu.

"Housewife: Home-remaking in a Transgender Marriage" book trailer from Kristin Collier on Vimeo.

"Činjenica je da je bilo nekih stvari u prošlosti koje sam ignorirala. Ono kad mi je Fred jednom dao moju najdražu crvenu haljinu koja je iz nekog neobjašnjivog razloga bila poderana, ono kad je moj negliže smrdio na muški znoj... Nisam htjela okriviti Freda, radije sam ignorirala jasne znakove da je nesretan, ali htjela sam da Fred bude Fred", kaže Kristin.

"Fred mi je rekao da se ne može više pretvarati. Znala sam da više nema povratka na staro", dodaje.

Nakon tog telefonskog poziva njen se život okrenuo naglavačke. Rekla je Fredu da ga voli i uvjeravala ga da će nešto smisliti, ali u tom trenu nije znala što dalje niti kako majci objasniti što je upravo doznala.

"Sve što sam mislila da znam o njemu, bilo je potpuno krivo.  Sve što sam si govorila o našem skladnom i idiličnom braku, bila je laž. Pokušavala sam se zamisliti kako dajem podršku svom mužu koji odijeva suknje i nosi štikle...", opisuje Kristin.

Žurno se vratila kući kako bi s mužem razgovaraala u četiri oka. Fred joj je priznao da je, dok su oni bili kod bake, svakodnevno nosio žensku odjeću. Par se na kraju dogovorio da će Fredove novootkrivene sklonosti držati u tajnosti. 

"Osjećala sam se užasnuto i usamljeno. Željela sam zadržati sliku naše savršene obitelji netaknutu. Imala sam dojam da moj suprug čini nešto groznoj našoj obitelji i nisam razumijela zašto to radi. Strahovala sam da u njegovom svijetu nema mjesta za mene. Kazao mi je da mu je žao, ali da je žena u njemu predugo zaključana i da će umrijeti ako je ne oslobodi. Postao je suicidalan", kaže Kristin.

U srpnju 2006. godine Fred je rekao Kristin da je pokušao biti muškarac, otac, suprug, ali da dosad nikad nije bio ono što zapravo jest. Kristin je shvatila da ga moram podržati.

"Sviđalo mi se biti žensko u našoj vezi, nisam htjela da to Fred postane. Možda nisam znala tko je osoba za koju sam se udala, ali znala sam da ga i dalje volim. Bilo je jasno da naš brak ne može opstati, ali voljela sam ga dovoljno da poštujem njegovu želju da bude ono što jest, makar mi je srce bilo slomljeno", objašnjava.

Odlučila je pomoć i utjehu pronaći u beskupćima interneta gdje je naletjela na jednu grupu podrške za sve one koji se nalaze u istoj situaciji. Fredu je dijagnosticirana spolna disforija i njegov savjetnik je zaključio kako bi potpuna tranzicija bila najbolja za njegovo mentalno i emocionalno zdravlje.

No za razliku od Freda, njegova ženska verzija - Seda - bila je potpuno drugačija. Seda je bila društvena, nikad depresivna, puna samopouzdanja. Djeci su odlučili reći istinu kad su napunili šest, odnosno četiri godine. Dječaci su ga počeli zvati Maddy, umjesto tata (engl. daddy).

I dok je Kristin uživala u Fredovom društvu, njihov ljubavni život je patio. Seda se premjestila u dnevni boravak, a Kristin je ostala u spavaćoj sobi. S vremenom su skupili hrabrosti i rekli prijateljima za Fredov novi život. Iznenadili su se kako su vijest svi dobro prihvatili.

Fred je 2013. otišao na operaciju promjene spola. Godinu dana kasnije, Kristin je preko interneta upoznala Richarda Bartletta. Iako se bojala da će situacija biti nezgodna zbog Freda, dvojica muškaraca su se brzo složila i sprijateljila. Richard se uselio kod Kristin i Sede 2015. godine. Ova nekonvencionalna obitelj sada vikende provodi u zajedničkim druženjima, odlascima u restorane i koncerte. Richard je profesionalni kuhar i gotovo svaku večer kuha za ovu veliku obitelj.

"Richardu odajemo počast na Dan očeva, a on skupa s dječacima priprema ručak za mene i Sedu na Majčin dan. Seda nas je naučila da prihvatimo ljude koje volimo onakvima kakvi stvarno jesu, čak i onda kada se to ne uklapa u naše planove. Izgubila sam muža, ali dobila sam mnogo više", kaže Kristin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović