Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Moj otac je dobio na lotu pa je umro. Sumnjam da je otrovan'

None Foto: Privatna arhiva/dnevni avaz

Amel Hamzić iz Zenice sumnja da je njegov otac Fahrudin ubijen u Norveškoj, a sve zbog nedavnog dobitka na lotu i imovine koju posjeduje. Iza svega bi mogla stajati očeva nevjenčana supruga Ema..

O očevoj smrti  od infarkta Amel Hamzić iz Zenice doznao je preko Facebooka od svoje rođakinje. To mu nije, kao što se očekivalo, javila nevjenčana supruga njegovog oca Fahrudina koji je živio u Norveškoj i koji je nedavno dobio na lotu osam milijuna i 400 tisuća kruna (oko 6 i pol milijuna kuna). Amel sumnja da je njegov otac ubijen, piše dnevni avaz.

On je 22. travnja, kada je saznao za očevu smrt, bezuspješno pokušavao stupiti u kontakt sa njegovom nevjenčanom suprugom Ema da bi dobio smrtni list i saznao datum sahrane.

- Kontaktirao sam je, međutim, ništa mi nije željela reći. Umjesto informacija o sahrani mog oca i pojedinostima smrti, blokirala me na Facebooku - govori Hamzić.

Posebnu sumnju na priču o smrti oca Fahrudina, koji je kasnije ime promijenio u Phillip Antonio Vestol, je upravo činjenica da je otac koji je imao imovine i prije sretnog dobitka sad dobio veliku svotu novaca na lotu. Od trenutka dobitka na lotu prekinut je svaki kontakt s njim.

'Tražili bi obdukciju, ali su svi kontakti prekinuti'

Nevjenčana supruga, tvrdi Hamzić, poslije toga je koristila očev Facebook.

- Rekla je da loše utječemo na njega i da ćemo zbog toga prekinuti kontakt. Osim toga, zbog načina na koji nam je priopćeno da je umro, ali i jer se krije datum sahrane i još dosta detalja, moja obitelj i ja sumnjamo da je ubijen, odnosno otrovan! Tražili bismo obdukciju, ali svi kontakti su nam ukinuti – naglasio je Hamzić.

Ne krije da s ocem nije imao pretjerano dobar odnos, ali su bili u redovnom kontaktu. Kod njega je, o čemu svjedoče fotografije, bio 2014. godine, a godinu kasnije otac je njemu dolazio u BiH.

- Obraćao sam se na sve strane, pisao ambasadama i konzulima, međutim, ništa nisam uspio saznati. Jedino sam saznao da je sa Emom živio u izvanbračnoj zajednici, iako ona tvrdi da su vjenčani. Posljednje mjesto stanovanja bio je mali gradić Halden i više ništa ne znam – kazao je on.

Nakon što se našao u bezizlaznoj situaciji, svoju priču odlučio je podijeliti u javnosti kako bi pozvao sve ljude iz Bosne i Hercegovine koji žive u Norveškoj da mu jave ako imaju neke podatke o tragediji.

Postoji li oporuka?

Hamzić kaže kako vjeruje da je njegov otac možda ostavio i oporuku, a koja bi otkrila mnogo detalja.

- Mislim da je mogao ostaviti oporuku. Stvari bi tada bile jasnije. Međutim, sve i ako ga je ostavio, mi ne možemo doći do nje. Ta žena s kojom je živio mogla je i uništiti - smatra Hamzić.

Sumnjam da je moj otac htio kremiranje

Amelu dodatne sumnje daje informacija koju je dobio od očeve nevjenčane supruge dok su još imali kontakt na Facebooku da je Fahrudin izrazio želju da se kremira.

- Odjednom je počela i priča o kremiranju. Iskreno, sumnjam da je moj otac to htio. To mi, također, daje sumnju da se neke stvari žele sakriti ili da se na taj način želi spriječiti da se danas, sutra dokažu neke stvari – rekao je Hamzić

Komentari (85)
  • Nije ti bio dobar kad je bio živ , ne treba ti ni sada. Ne žališ ti njega nego njegov novac. Strvinari.

    13. 5. 2018,   19:08
  • Kazem ja kada dobijes na lotu najbolje suti a ne da dobijes stare- nove prijatelje

    13. 5. 2018,   19:58
  • Nije njemu do ćaće nego do para.

    13. 5. 2018,   19:34