Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Moj sin je otišao u Njemačku jer nije htio ovdje životariti...'

None Foto: Screenshot/Facebook/Mario Vinković

Vinca nije prvi u obitelji Vinković koji je napustio Vrbanju. I Marijeva dva starija sina sreću su potražili drugdje - jedan je otišao u Vinkovce, a drugi je posao pronašao u Zagrebu

On je radio kao profesionalni vozač, a po struci je šumarski tehničar. Nisam htio da mi ovdje provede 10 godina kao sjekač na motornoj pili. Ne znam koliko znate o tome, ali to je strašno. Promijenio je nekoliko poslodavaca koji se busaju u prsa, a ne žale dušu i kad treba isplatiti plaću, vode se onom - što manje to bolje. Otišao je prije par mjeseci, a znam da ga neću vidjeti pola godine, rekao je za Jutarnji list Mario Vinković iz Vrbanje pokraj Županje koji je napisao pjesmu "Sretan put svim sinovima" na Facebooku i oprostio se od sina koji je nedavno napustio Hrvatsku. Njegov sin Vinca se zaposlio u Njemačkoj kao vozač.

POTRESNA PJESMA SLAVONCA Sin mu napustio Hrvatsku: 'Kriv sam sine, jer nisam lajo'

- Zadovoljan je plaćom, ali znate kako je… Otišao je s 85 kilograma, sad ima 75, smršavio je desetak kila. Ima ideju da će malo novca staviti sa strane, pa si nešto priuštiti, kupiti. No, želja mu je da možda i tu pokrene neki posao. Ipak, teško je malom čovjeku kod nas uspjeti. Želio sam njemu da ostane - kaže otac Mario čija se pjesma proširila internetom izazvala brojne komentare. 

Vinca nije prvi u obitelji Vinković koji je napustio Vrbanju. I Marijeva dva starija sina sreću su potražili drugdje - jedan nije otišao daleko, u Vinkovce, a drugi je posao našao u Zagrebu.

- Radi poštenog odnosa je otišao. Tamo radi recimo svaki dan, ali vikend mu je svaki slobodan. I on bi se htio vratiti. A kod nas, da je moral malo drugačiji, ne bi ni davanja i porezi bili takvi - priča Mario koji pomalo žali za vremenima u kojima su si ljudi više pomagali, a manje podmetali.

>>> Više pročitajte OVDJE

Komentari (111)
  • Neki dan u teretani neki brko cca 45 godina vesla i priča s nekim likom do sebe.....kaže ja u vojnoj mirovini od 2005.....ali vesla. A mi sisamo. Takvih parazita je puna zemlja. Hrvatsku ne uništavaju samo plenković, bernardić, kujundžić, već ju uništava i vaš prvi susjed, rođak, tetka......ne možeš se borit protiv parazitske većine, ali uvijek možeš otić u Irsku i prestat financirat parazite

    11. 9. 2018,   07:38
  • Zar im nije bolje da im kruli u želucu i da gledaju sve te beskorisne uhljebe kako se voze u službenim autima?

    11. 9. 2018,   07:40
  • Tko se nije opernatio devedesetih, u vrijeme Domovinskog Rata i nešto poslije, nema što tražiti u Hrvatskoj. Tko sad nije dovoljno uhljebjen ili nema tamo gdje je potrebno rođake, kumove, ili bliske prijatelje, pa zato nije u mogučnosti da krade,,, nema što tražiti u Hrvatskoj. Tko se, kao moja malenkost nije rodio pod sretnom zvijezdom, bolje reći u mjestu od kojeg mu je radno mjesto u Austriji manje od 60 km pa može svaki dan putovati kući,, nema što tražiti u Hrvatskoj. Tko želi raditi, i za sebe i svoje obitelji a ne samo za vojsku stranačkih uhljeba, koji ništa ne zarađuju a prave samo štetu i trošak, nema što tražiti u Hrvatskoj. Mladež, školovani i oni koji žele i znaju pošteno raditi,, da ne bi bili dužna sirotinja, što je u Hrvatskoj jedino u ovim okolnostima moguće biti, nemaju što tražiti u Hrvatskoj......Onima, od prethodno navedenih koji su iz raznih za nih nesretnih razloga prisiljeni u Hrvatskoj ostati neka je dragi Bog na pomoći.....Ako ćemo biti iskreni, nije ni vani lako. Nije nigdje. Bez truda, odricanja i znoja ničeg nigdje nema. Ali vani uz trud, rad i odricanje, barem imate neke šanse za nešto dobra napraviti za sebe, svoje familije i za svoj život. U Hrvatskoj takvih šansi imate samo ako imate veze među vladajućim i državnoj administraciji. Tad možete biti i zadnja lijenčina intelegencije prosječne kokoši. Ako to nemate,, u Hrvatskoj imate samo šanse da budete dužna sirotinja.

    11. 9. 2018,   09:05