Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Moja je obveza bila objaviti taj video, djecu uče govor mržnje'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 6

Poručujem svima koji relativiziraju Skeju i slične karikature da se ne iznenade ako sutra 20 godišnjaci u crnim uniformama budu defilirali Zagrebom ili nekim drugim hrvatskim gradom, kaže Grbin

Zbog snimke mladih nogometaša, koji u društvu starijeg muškarca, uzvikuju “Za dom spremni”, a koju je zastupnik Peđa Grbin (SDP) objavio na Facebooku, očitovanje je od njega zatražila Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Nitko nije reagirao na ustaški pozdrav koji uzvikuju maloljetnici u društvu trenera, no reagirala je Agencija na predstavku pravobraniteljice za djecu i roditelja maloljetnika, koji su kao nogometna momčad bili na turniru u Barceloni.

Grbin nije iznenađen.

Sjednica Sabora nastavljena raspravom o subvencioniranju stambenih kredita REAGIRAO NA FACEBOOKU Grbin pod istragom zbog videa: Dječaci vikali 'Za dom spremni'

- Na snimci koju sam objavio vidi se trener, kojem su djeca povjerena na čuvanje i odgoj, kako ih uči govoru mržnje. To nije Hrvatska u kojoj želim živjeti. Smatrao sam obvezom snimku objaviti kako bi se vidjelo da govor mržnje, ustašluk i fašizam nisu stvar prošlosti nego nažalost još uvijek žive među nama - rekao je Peđa Grbin.

Idući tjedan će Agenciji dostaviti očitovanje.

- Poručujem svima koji relativiziraju Skeju i slične karikature da se ne iznenade ako sutra 20 godišnjaci u crnim uniformama budu defilirali Zagrebom ili nekim drugim hrvatskim gradom - zaključio je.

Na društvenim mrežama reagirali su SDP-ovci.

- Izgleda da u Hrvatskoj vrijedi ZDS naprijed, svi koji ukazuju na trend relativizacije ustaštva STOJ - piše Željko Jovanović.

Arsen Bauk pak ističe: “Nakon pisma Grbinu logično je da A.Z.O.P. promijeni ime u A.ZDS.O.P.”

Komentari (456)
  • Ovo je onaj što je pjevao Čavoglave?

    10. 8. 2019,   14:59
  • Necete u Cavoglaveeee, niste ni priiijeee..

    10. 8. 2019,   15:09
  • Prestrasno je kakvi pritisci sa svih strana na Hrvatsku, i iznutra, i izvana. Svakoj susi Hrvati moraju polagat racune. Daj vise dosta Jovanovica, Vidovicki, Terselicki, udruga kaj drze stangu migrantima, Vulina, Bakira... hajdmo se primit posla i ne dat da z nas Hrvata rade norce i klimavce.

    10. 8. 2019,   15:14