Obavijesti

News

Komentari 166

"Moja kći (1) je umirala polako, a ni jedan liječnik to nije vidio"

"Moja kći (1) je umirala polako, a ni jedan liječnik to nije vidio"
3

Po pravomoćnosti optužnice na bjelovarskom Općinskom sudu troje liječnika će odgovarati zbog nesavjesnog liječenja, kojim je prouzročena smrt tada 15-mjesečne bebe Matee Matić koja je umrla u prosincu 2015.

VIDEO

Nama roditeljima nikakva presuda ne može vratiti dijete koje je umrlo liječničkim nemarom, iako smo tri tjedna Mateu nosili po bjelovarskom Domu zdravlja i bolnici. Da su pokazali samo malo više pažnje i poslali kćer u Zagreb, ona bi danas skakala u našem naručju, a ovako nosimo tugu i bol s čime ćemo otići u grob, kazao nam je Matej Matić, otac djevojčice koja je preminula početkom prosinca 2015. godine u dobi od 15 mjeseci, zbog nesavjesnog liječenja. 

Sredinom prošlog tjedna na bjelovarskom Općinskom sudu potvrđena je optužnica protiv troje bjelovarskih liječnika, zbog nesavjesnog liječenja i čeka se pravomoćnost, stoji u odgovoru koji smo dobili sa suda.

Uzrok smrti subkronična upala srčanog mišića

Dr. Tomislav Miklić, optužen je kao I. okrivljeni, Tomislav Heged, kao II. i Marija Hiđa Čohar, kao III. okrivljena. Po pravomoćnosti optužnice troje liječnika će odgovarati zbog nesavjesnog liječenja, kojim je, kako navode iz ODO, prouzročena smrt tada 15-mjesečne bebe Matee Matić koja je umrla početkom prosinca 2015. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema nalazu uzrok smrti je subkronična upala srčanog mišića, koja je od početne akutne upale, zbog dugog trajanja prešla u subkroničnu.

U nalazu vještaka stoji da nije postavljena ispravna dijagnoza i nisu bile pravovremeno poduzete odgovarajuće mjere liječenja. Nije se posumnjalo  na druge uzroke plućnih problema i nije se napravila dodatna dijagnostička pretraga koja bi pokazala da se radilo o problemu srca. 

Neutješni roditelji pitaju: Zašto je umrla naša malena Matea?
Neutješni roditelji pitaju: Zašto je umrla naša malena Matea?

Doktor je rekao da se vidi poboljšanje

Podsjećamo na detalje tragedije. Matea je 13. studenog 2015. godine prvi put došla kod doktora Tomislava Miklića, koji joj je odredio terapiju injekcijama dva puta na dan u trajanju od sedam dana. Kako nam je tada rekao otac, na kontroli je dr. Miklić, rekao kako se vidi poboljšanje i da to potvrđuje RTG snimka pluća. Na toj se snimci vidjelo i povećanje srca, ali to je zanemareno kao eventualni uzrok – kazali su nam tada majka Ivana i otac Matej.

Kako se dijete osjećalo sve gore, unatoč liječnikovom optimizmu i najavama da će sve biti u najboljem redu, 21. studenog dijete je poslano na bolničko liječenje. No, ni tada ju nisu zadržali. Malenu je na pedijatriji pregledala dr. Marija Hiđa - Čohar i, po riječima roditelja, dala injekciju za iskašljavanje i poslala ih kući. 

Matei je svakim danom bilo sve gore

- Izgubljeno je više od dva tjedna dragocjenog vremena, a Matei je svakim danom bivalo sve gore i gore. Dijete je doslovno polako umiralo, a da to nitko od liječnika nije primjećivao ili pridavao važnosti njezinu stanju, već su govorili da je uzrok šlajm i da ne paničarimo – tada nam je pričao ogorčeni otac. 

Dan prije smrti, 4. prosinca, roditelji su ponovno pokucali na vrata dr. Miklića, koji je kazao kako teško diše zbog šlajma. Umjesto poboljšanja, Matei se stanje drastično pogoršalo.

Idućeg dana, 5. prosinca, oko 11 sati ponovno su došli na Pedijatriju, ali bilo je već vidljivo da joj nema spasa.

Djevojčica je, nažalost, umrla, nakon što se nejako tijelo s opakom bolešću borilo gotovo tri tjedna. No, to nije bio jedini šok koji su doživjeli roditelji.

Bili u šoku zbog smrti djeteta, a liječnica napisala da imaju duševni poremećaj zbog alkohola

Dok se mrtvo tijelo nalazilo u Zagrebu na obdukciji, roditelji shrvani od boli, noć uoči sahrane su potražili pomoć jer su bili u stanju teškog emotivnog šoka. Dežurna liječnica im je ukazala pomoć, i na povijest bolesti upisala šifru F-10, koja označava Duševni poremećaji i poremećaji ponašanja uzrokovani alkoholom. Vratili su se u bolnicu i zatražili ispravak dijagnoze tvrdeći da nisu konzumirali alkohol nego je uzrok njihova stanja smrt kćeri.

 Kako nisu naišli na razumijevanje, pozvali su policiju, s kojom su otišli u postaju, gdje je alkotestom utvrđeno da nisu pili ni kap alkohola. Nažalost, ni za ovu neugodnost nitko se iz bolnice nije ispričao neutješnim roditeljima.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina