Obavijesti

News

Komentari 148

''Moja usporedba holokausta i Bandića nije bila primjerena''

''Moja usporedba holokausta i Bandića nije bila primjerena''
1

Nije mi bila namjera na bilo koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda povijesti o kojem previše znam, napisao je Lustig

VIDEO

Oskarovac i producent Branko Lustig (82) se priopćenjem u nedjelju ispričao zbog izjave kojom je u petak istragu oko zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića usporedio s holokaustom. 

Podsjetimo, Lustig je u petak među prvima potpisao peticiju ''Stop političkim hapšenjima'' te tako dao podršku pritvorenom Bandiću. 

Potpisujući peticiju Lustig je izjavio da je kao mali nevin politički osuđen i odveden u Auschwitz, a ''ovo što se danas događa manje ili više miriši na ona vremena''.

- Dopustite mi da se ovim putem ispričam javnosti, suradnicima i prijateljima zbog svoje izjave u petak 13. 3. 2015. Moja usporedba određenih društvenih događanja današnje političke situacije u Hrvatskoj i progona Židova bila je ishitrena izjava koju moja obitelj i ja smatramo potpuno neprimjerenom, i zbog toga mi je iskreno žao. Nije mi bila namjera na bilo koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda ljudske povijesti o kojem previše znam, i zbog kojeg sam svoj život posvetio širenju riječi oprosta i tolerancije.

Moji suradnici u Hrvatskoj i svijetu znaju da sve što sam radio i postigao tijekom cijelog svog života radio sam isključivo iz srca i bio vječni borac za prava onih koji su u datoj situaciji najugroženiji, bez obzira tko oni bili. I mada nikad u životu nisam požalio što sam slijedio svoje srce, sada u ovom za mene turbulentnom razdoblju, obuzet emocijama potpuno sam neprimjereno reagirao.

Nadam se da ćete uvažiti moju ispriku i molbu da se povučem u tišinu, jer je cjelokupan situacija za mene bila izuzetno traumatična - napisao je u priopćenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca