Obavijesti

News

Komentari 90

‘Mojoj majci nisam mogla doći na grob, jer je sve poplavljeno’

‘Mojoj majci nisam mogla doći na grob, jer je sve poplavljeno’
4

Jako nevrijeme kakvo građani Požege ne pamte je u nedjelju popodne poplavilo groblje Krista Kralja. Uzrok su ogromna količina kiše i neprokopani kanal. Sanirat će ga

VIDEO

Majku sam ovdje pokopala. Pokušala sam doći do groba, ali nisam uspjela. Bilo je strašno za vidjeti. Iz mutne vode virili su spomenici i cvijeće. Teško mi je.

Kroz suze nam je rekla žena koja je došla počistiti oko groba svoje majke na požeškom groblju Krista Kralja. U nedjelju je posljednje počivalište brojnih Požežana doslovno bilo pod vodom. Brojni su građani u ponedjeljak, dok su djelatnici Komunalca vodom ispirali žuti mulj, došli vidjeti u kakvom su stanju grobovi njihovih najmilijih. Nikome nije bilo svejedno.

Kiša potopila groblje: 'Zar nam se pokojnici trebaju kiseliti?'
Kiša potopila groblje: 'Zar nam se pokojnici trebaju kiseliti?'

- Bila je to viša sila. Došao sam na groblje čim se malo vrijeme smirilo, ali grobu nisam mogao prići. Voda se s uzvisina na sjevernoj strani groblje obrušila i nanijela žutu zemlju. S desne strane groblja ima kanal, ali po meni će morati napraviti kanal sa sjeverne strane koji će spriječiti ulazak vode u groblje. Ne uradi li se to, kod svakog proloma oblaka bit će tako – rekao je Petar Marinić, dok je sa suprugom pokušavao sanirati štetu koju je na grobu ostavila voda. Groblje Krista Kralja izgrađeno je 2006. na 12.000 kvadratnih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kupio sam grobno mjesto, za sada postoji grobnica koja nema poklopca i došao sam da vidim u kakvom je stanju. Prema onome što sam vidio, bila je puna vode. Ne poduzmu li nešto, ozbiljno razmišljam da tražim drugo mjesto za svoj vječni počinak. Ovo što se ovdje dogodilo nimalo nije primjereno za jedno groblje – rekao je Aki, vlasnik grobnice na groblju.

Na društvenim mrežama pojavili su se komentari ogorčenih Požežana koji traže od mjerodavnih da ubuduće spriječe ovakve neugodnosti.

- U ponedjeljak su kod mene bili predstavnici Tekije, Komunalca i svih službi koje bi trebale sačiniti izvješće o tome što se konkretno dogodilo i uskoro će se pronaći rješenje kako se takvo nešto više ne bi događalo. Iskreno govoreći, zbog izuzetno velike količine oborina u vrlo kratkom vremenu je nemoguće bilo što učiniti. To je jedno od najmodernijih grobalja, koje ima sustav odvodnje i drenažni sustav, ali u naletu silne vode bilo ga je nemoguće obraniti. Uglavnom, svakako ćemo sve učiniti da spriječimo ubuduće ovakve neželjene posljedice – rekao nam je Darko Puljašić, gradonačelnik Požege.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina