Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Moju kćer su ubili, samljeli i pojeli kao kebab u fast foodu'

None Foto: Wikipedia

Charlene Downes (14) nestala je u Blackpoolu prije 16 godina. Policijska istraga dovela je do šokantnog otkrića - djevojka je bila žrtva pedofilskog lanca, u zamjenu za seks curama su davali drogu, novac, cigarete...

Danas bi mojoj djevojčici bio 30. rođendan. Kupila sam joj cvijeće, balone i napravila tortu, kaže slomljena Karen Downes, majka 14-godišnje Charlene Downes koja je nestala 1. studenoga prije 16 godina u engleskom Blackpoolu.

Policijska istraga o nestanku njene kćerke 2003. godine otkrila je šokantan pedofilski prsten u gradiću od 140.000 stanovnika.

U zamjenu za seks s maloljetnicama, zlostavljači bi im davali cigarete, drogu ili novac. Istražitelji su utvrdili da je bilo najmanje 60 žrtava među kojima je, na žalost, bila i Charlene.

Ubojice 14-godišnje Charlene nikad nisu osudili. Policijski istražitelji sumnjali su da je djevojku ubio Iyad Albattikhi, 29-godišnji vlasnik fast fooda "Funny Boyz" porijeklom iz Jordana. Sudilo se i njemu i njegovu poslovnom partneru Mohammedu Reveshiju pod optužbom da mu je pomogao riješiti se tijela.

Curili su stravični detalji istrage, engleska javnost bila je šokirana.

- Kad sam čula detalje optužnice, kako istražitelji sumnjaju da su moju djevojčicu ubili pa je samljeli u kebab i prodali u svom fast foodu, bila sam potpuno slomljena. Plakala sam danima - rekla je majka.

Na sudu su čak pustili snimke telefonskih razgovora Albattikhija u kojem kaže: "Ubio sam je, isjekao, od nje sam napravio kebab. Razbjesnio sam se i nisam se mogao kontrolirati". No zbog policijskih pogrešaka u proceduri prikupljanja dokaza to priznanje nije moglo biti uzeto u obzir. 

- Počela sam sumnjati da se nešto čudno događa kad sam pronašla 70 funti u njezinu novčaniku i cigarete. Nije mi htjela reći odakle joj novac ni tko joj kupuje cigarete. Ma ni u najgorim snovima nisam mogla zamisliti što se zapravo događalo, da je upala u krug zlostavljača i pedofila - kaže Karen Downes.

Policija je 2014. ponudila 100.000 funti onome tko javi informaciju koja bi rasvijetlila cijeli slučaj jer su Albattikhija i Reveshija morali pustiti, na sudu nisu uspjeli dokazati da su oni ubojice. 

Ne samo to, nego je država morala platiti 230.000 funti odštete njima dvojici jer su im stravični detalji ubojstva, za koje oni tvrde da ga nisu počinili, učinili život u Blackpoolu nemogućim i uništili im posao s kebabom. 

Te godine pojavila se i CCTV snimka na kojoj se vidi Charlene, snimljena je tog dana kad je ubijena. 

Jedan muškarac uhićen je prije dvije godine u vezi s ubojstvom, ali i njega su morali pustiti zbog nedostatka dokaza...

Slučaj je do danas ostao neriješen. 

 

 

 

 

 

 

Komentari (25)
  • Meni nije jasno zašto se nešto ne uzima kao dokaz zato jer se "dogodila greška u proceduri prikupljanja dokaza"?!?! Ma kakve su to gluposti, ako je netko nešto priznao da je učinio to je to, kakve procedure, kakve tehnikalije, to se mora uzeti kao dokaz i točka! A ne da zbog tih sitnica sotone ostaju na slobodi.

    27. 3. 2019,   01:32
  • Ne bi ja cekala sud, davno bi oni bili pod zemljom.

    27. 3. 2019,   07:23
  • Dajte molim vas pa kod nas u HRVATSKOJ 90% posto policajaca su klošari koji nisu dostojni uniforme, a naravno mogu taki slobodno biti jer su im sefovi jos gori.....pa molim vas navedite mi 10 slucajeva u cijeloj drzavi gdje je policija nekome pomogla, nekoga zastitila od necega??????? Samo znaju uzimati mito u pojedinim poslovima te gledaju vlastitu korist a tko im mito neda okrenu se protiv njega, umjesto da rade svoj posao i budu u sluzbi građana.

    27. 3. 2019,   06:52