Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Moju magaricu ubiše dušmani, pustili su da umre u mukama'

None Foto: 3

Titulu najbržeg kopita svijeta magarica Rajka večeras je trebala braniti s jahačem Paškom Perićem Paicom na utrci magaraca u Tisnom. Vlasnik je javio organizatorima kako je Rajka uginula nakon napada

Uoči večerašnje Međunarodne utrke magaraca, koja se 13. godinu za redom odvija u Tisnom na Murteru, iz Knina je stigla informacija kako je prošlogodišnja šampionka, 26-godišnja magarica Rajka, uginula nakon što ju je netko brutalno prebio.

Titulu najbržeg kopita svijeta, naime, u petak je trebala braniti s jahačem Paškom Perićem Paicom. Lani su slavili natječući se pod bojama Italije. Pobijedili su legendarnog Miška, šesterostrukog uzastopnog pobjednika sa ergele seoskog gospodarstva Banovi dvori iz Tišnjanske Dubrave, koji je zajedno s jahačem Emilom Livajićem Devom trčao za Republiku Kosovo. No, dugo očekivanog revanša magarice Rajke i magarca Miška neće biti. 

magarica rajka | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Paica na Rajki na prošlogodišnjoj utrci
- Ubiše je dušmani. Pribili joj vratne žile i ostavili je da umre u teškim mukama - javio je Paica.

Napad na Rajku, kaže Paica, bio je još 10. travnja, dok je on bio na sajmu u Benkovcu. Kad se vratio u Knin, zatekao je, tvrdi, premlaćenu Rajku zaglavljenu između dva stabla. Tri tjedna je bespomoćno ležala. Paica ju je njegovao i hranio kao bebu, na bočicu, ali je ona ipak 3. svibnja preminula. Policija je napravila očevid, no napadači, kao ni njihovi motivi, nisu otkriveni. Paško Perić Paica tvrdi da je ovo sedmi magarac kojeg su mu ubili "dušmani". 

magarica rajka | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Večeras se, unatoč svemu, ponovno sprema jahati za Italiju i nada se da će Udruga Tišnjanski tovar priznati mogućnost da Rajkinu titulu šampiona za Italiju brani njen sin Raul. Kako propozicije Međunarodne utrke tovarov ne poznaju ovakve situacije, još se ne zna se hoće li Raul trčati za Italiju. Odluku će donijeti večeras na početku utrke.

Komentari (49)
  • Prvo bi trebalo ispitati tog vlasnika magaraca. Pa da mu baš "dušmani" ubiju toliko životinja. Pa to mu ni magarac ne bi povjerovao. A trke sa magarcima zabraniti. To je mučenje životinja.

    10. 8. 2018,   12:50
  • Mislim da je ovo vise cirkus nad uginulom zivotinjom nego sto je nekome stvarno zao. Ljudi su stoka i trrba ih mlatiti..

    10. 8. 2018,   12:26
  • Nezna se tko je magarac jadna zivotinja ili vlasnik koji muci zivotinju. Jadno ..

    10. 8. 2018,   13:51