Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Molim obitelj poginulih oprost i prihvaćam kaznu koja će biti'

None Foto: Dalibor Urukalović/Željko Lukunić/24sata 4

Tužiteljstvo traži da se Nikoli Kovačeviću, koji je Audijem na Kvaternikovu trgu pijan usmrtio Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67) doživotno zabrani upravljanje automobilu. Presuda je u srijedu

Žao mi je. Priznajem da sam skrivio nesreću i prihvaćam kaznu koja bude te molim za oprost obitelj poginulih, ali i moju - kazao je u završnim riječima Nikola Kovačević  optužen da je vozeći pijan lani u travnju usmrtio bračni par Kusalović na Kvaternikovom trgu u Zagrebu. Kovačević  je ponovio i kako nije vidio unesrećene ljude i kako se ne osjeća krivim za nepružanje pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ne sjećam   se ni vožnje ni nesreće. Sjećam se samo da je u autu izbio neki bijeli prah i da su se otvorili zračni jastuci. Izašao sam van, a ljudi su vikali i psovali me. Tek sam sutradan saznao za razmjere nesreće i što se dogodilo - kazao je Kovačević na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. 

Foto: PIXSELL/kombo

Tužiteljstvo je u završnim riječima  zatražilo da mu se doživotno oduzme vozačka dozvola. 

- Snimci nadzorne kamere govore više od riječi. Osim što je bio potpuno pijan bezobzirno je kršio propise vozeći u području punom pješaka dvostruko brže nego je dozvoljeno - smatra tužiteljstvo smatrajući da je Kovačević nakon naleta na pješake  bio dovoljno pribran i da je trebao ostati na mjestu nesreće, a ne bježati.  

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Podsjećamo, bivšem nogometašu Nikoli Kovačeviću na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sude zbog izazivanja prometne nesreće, ali i zbog nepružanja pomoći. Terete ga da se 11. travnja 2016. s 2,16 promila alkohola u organizmu i jureći Audijem 108 kilometara na sat na Kvaternikovu trgu u Zagrebu zabio u skupinu pješaka te usmrtio bračni par iz Dubrovnika Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67).

Sudac Dario Lokas nepravomoćnu presudu objavit će u srijedu. 
 

Komentari (120)
  • Sad malo stislo, a onda si se derao "pustite me znate vi ko sam ja?"

    10. 7. 2017,   18:05
  • Svakom se moze dogoditi. Uostalom, bio je pod utjecajem alkohola, znaci neuracunljiv. Znaci nije odgovoran. Trebalo bi ga osloboditi i podnijeti odstetni zahtijev prema stradalima zbog ostecenja na autu. Uz naravno, javnu ispriku od strane obitelji poginulih, grada, policije i sudstva.

    10. 7. 2017,   18:09
  • Evo i doticni ima amneziju kao i modric

    10. 7. 2017,   18:05