Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Molotovljevim koktelima htjeli zapaliti sinagogu u Göteborgu

None Foto: TT NEWS AGENCY 2

Švedska: U prostorima sinagoge u vrijeme napada nalazilo se 30 mladih. Pobjegli su u podrum i čekali policiju. Požar se navodno nije proširio samo zbog kiše koja je padala u to vrijeme...

Skupina od dvadesetak maskiranih mladića u subotu navečer u švedskom Göteborgu pokušala je zapaliti sinagogu dok je u njezinim prostorima bilo 30 mladih Židova. Na vjerski objekt bacali su zapaljene predmete, najvjerojatnije Molotovljeve koktele. Nitko nije ozlijeđen.

Mladi koji su se tada našli u sinagogi sklonili su se u podrum do dolaska policije. Nekoliko jedinica istražuje napad, javljaju švedske agencije. Glasnogovornik policije u Göteborgu potvrdio je incident rekavši da su se zapaljeni predmeti bacali na sinagogu, ali da nisu prouzročili požar.

Pripadnik tamošnje židovske zajednice Allan Stutzinsky kazao je kako se sinagoga nije zapalila samo zahvaljujući kiši koja je u to vrijeme padala, javlja DW.

Incident se dogodio par dana nakon što je Donald Trump odlučio priznati Jeruzalem kao glavni grad Izraela. Ta je odluka prouzročila prosvjede Palestinaca, a u neredima diljem regije poginulo je dvoje ljudi. Više od 750 ih je ranjeno.

Je li incident u Göteborgu povezan s tim događajima još nije poznato.

Komentari (34)
  • Ovdje se vidi savršen primjer da multikulturalnost ne funkcionira, kad problemi židova i muslimana postanu Europski.

    10. 12. 2017,   10:09
  • Šveđani sa čokoladnim preljevom

    10. 12. 2017,   10:01
  • Neka, neka...nek vas napadaju širom eu. a posebno u Švedskoj, i to samo zato što ste osudili i podržali osudu Hrvata koji su se još 93-e borili za opstnak u BiH, protiv mudžosa tj.današnjih isilovaca

    10. 12. 2017,   11:29