Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Monstrum je 4 godine živio s truplom majke, pa zapalio stan

None Foto: Goran Kovacic/PIXSELL 3

Optuženog Fabijana tereti se da je četiri godine skrivao mrtvo tijelo svoje majke koje je pokrio dekama i raznim otpadom kako bi na njeno ime primao financijsku pomoć. Nakon toga, stan je zapalio

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv 49-godišnjaka koji je u Rijeci živio s truplom preminule majke i u njeno ime uzimao novčanu pomoć.

- Optužnicom se okrivljenika tereti da je od rujna 2013. do 22. rujna 2017., s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio dekama i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog Centra za socijalnu skrb u njezino ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna - stoji u priopćenju DORH-a.

DOVRŠENA ISTRAGA U RIJECI Nekoliko godina držao mrtvu majku u stanu pa sve zapalio

Šokantan zločin otkriven je u rujnu 2017. godine, nakon što je u stanu u ulici Tina Ujevića u Rijeci izbio požar. Nakon što je vatra ugašena, u stanu je pronađeno mumificirano tijelo 70-godišnje M.U. koja se nekoliko godina smatrala nestalom. Policija je utvrdila da je njezin sin Fabijan U. sam podmetnuo požar i nakon toga napustio Hrvatsku i otišao u rodnu Njemačku.

Policija ga tereti za kaznena djela povreda mira pokojnika, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i prijevara. Budući da je uzimao majčinu pomoć, doveo u zabludu nadležni centar za socijalnu skrb čime je državni proračun oštetio za najmanje 24.000 kuna. Osim toga, optužen je da je izazivanje požara koji se proširio na gornje etaže zgrade. S obzirom da nije dostupan hrvatskom pravosuđu, optuženom će se suditi u odsutnosti.
 

Komentari (55)
  • Dobro kaj je u zadnje vrijeme in živjeti sa mrtvacima???? Bo-le-sno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    12. 3. 2019,   17:41
  • Sve zbog pišljivih 500 kn

    12. 3. 2019,   17:32
  • Zar nebi socijalni radnik trebao s vremena na vrjeme obici svoje korisnike

    12. 3. 2019,   18:03