Obavijesti

News

Komentari 46

Monstrum: Ubio sam ih da se ne bi dalje razmnožavali

Monstrum: Ubio sam ih da se ne bi dalje razmnožavali
5

Policajci su u ubojičinu džepu pronašli popis ljudi koje je namjeravao likvidirati. Na njemu je bilo još pet imena, no Damir je od toga odustao

VIDEO

Pomahnitali Damir Voškion (46) iz Pule u četvrtak uvečer nešto iza 19 sati na krajnje monstruozan način pobio je petero članova svoje obitelji. Ubio je bebu Maura, starog samo 63 dana, njegovu seku, sedmogodišnju Karlu, njihove roditelje Natašu (36) i rođenog brata Deana (40), te oca Renata (70). Djecu i majku okrutno je likvidirao metkom u čelo iz pištolja Crvena zastava, koji je ilegalno posjedovao. Oca i brata suludi Damir je, kako neslužbeno doznajemo, ubio udarcima čekićem u glavu, a to je učinio zato što je smatrao da nije dijete svojih roditelja, da mu lažu o njegovu podrijetlu, da ga truju i namještaju mu žene.
Djecu je ubio krajnje monstruozno i bez trunke kajanja. Istražiteljima je rekao da ih je pobio jer ne zaslužuju da se dalje razmnožavaju. Njegova obitelj nije trebala biti jedina likvidirana.
Ubojica je u džepu sa sobom, uz napunjen pištolj, nosio i popis još pet osoba koje je iste večeri namjeravao usmrtiti. Prvog s popisa, na njegovu sreću, nije zatekao kod kuće pa je od sulude namjere odustao i ušetao u policiju, gdje je priznao zločin rekavši: “Sve sam ih pobio!”.
- Damir Voškion uhićen je zbog peterostrukog ubojstva. Ubojstvo djeteta, prema našim zakonima, smatra se iznimno teškim ubojstvom. Moguće mu je izreći i višegodišnju kaznu zatvora - kaže Josip Miletić iz pulskoga Državnog odvjetništva.

UBIO BI I MAJKU DA JE BILA KOD KUĆE
Tri sata prije zločina šalili smo se u vrtu s ubijenima. Ništa nije upozoravalo na tragediju. Djevojčica je bila pravi anđeo. Ista tata, plava. Mali je bio crn, baš kao mama. Evo, vidite ovu žutu macu kako tužno mijauče u dvorištu, to je bila maca njihove djece. Jadna Milena, ubojičina majka. Ona je još u bolnici u Lovranu. Kako li će ona to preživjeti? Izgubila je supruga, sina, snahu i unuke u nekoliko sekundi. Ostala je sama na svijetu, kaže obitelj Banožić, dodavši da je ubojica za susjede bio čudak, povučen i tih te da su sigurni kako bi i majku ubio da je bila kod kuće.

PUCAO U GLAVU CURICI DOK JE PISALA ZADAĆU
Damir Voškion ima jednu kaznenu prijavu za prijetnju, a dva puta je prekršajno prijavljivan zbog narušavanja javnog reda i mira. Nikad nije prijavljivan zbog nasilja u obitelji. Bit će optužen za tri ubojstva i dva teška ubojstva. Odvjetništvo će tražiti kaznu od 40 godina zatvora, što je maksimalna kazna za ubojstvo u Hrvatskoj. Ubijene je pronašla susjeda Tamara Zrinić.
- Užas. Možete zamisliti što sam vidjela. Još sam u šoku. Ne zamjerite mi, ne mogu o tome pričati - govori i plače susjeda Tamara, čiji je muž Kristijan, čuvši krikove, ušao u kuću Voškionovih, gdje je zatekao pravi masakr. Beživotna tijela bila su u dnevnom boravku. Nataša u fotelji propucane glave, a kraj nje, umotan u bijelu krvavu dekicu, njezin dvomjesečni sinčić Mauro. Metar dalje, kraj pisaćeg stola s olovkom u ruci i nedovršenom domaćom zadaćom ležala je mala Karla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti