Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Monstruozni par morao je dati ime bebi koju su bacili niz liticu

None Foto: Dnevni avaz

Na suđenju u BiH roditelji su rekli kako se ne osjećaju krivima za ubojstvo tek rođenog sinčića. Kako bi dječačić mogao biti pokopan, morali su mu i dati ime

Monstruozni roditelji Mladenka (26) i Miroslav (57) Šimić koji su optuženi za ubojstvo svoje tek rođene bebe u Grudama morali su bebi dati i ime. Potvrdio je to Ljubo Pezer, ravnatelj Centra za socijalni rad Grude. On je za Dnevni avaz ispričao kako je nakon majke posjetio i oca u zatvoru, kako bi djetetu koje su ubili dali ime zbog pogreba, što nalaže i zakon.

Par ima još troje djece, a najstarijem je pet godina, a prema odluci Centra smješteni su u 'Majčnom selu' u Međugorju.

OTAC UBIO NOVOROĐENČE Bebu u košari bacio u provaliju pa policiju odveo do tog mjesta

- Nije bilo drugog načina nego da se djeca smjeste u ovu ustanovu, gdje, zaista, imaju svu pažnju, njegu i brigu. Dvoje ih je, praktično, u pelenama. Majka ih je do sada samo jednom vidjela, a uputio sam zahtjev u KPZ Mostar da otac pošalje čestitku najstarijem djetetu za skorašnji rođendan - ispričao je Pezer za Avaz.

Roditelji su pred sudom u petak rekli kako se ne osjećaju krivim za ubojstvom tek rođenog sinčića, a izjasnili su se kako su sposobni izjasniti se o krivnji za zločine za koje ih se tereti. 

bihac UHITILI OCA Strava kod Mostara: Roditelji tek rođenu bebu bacili u grmlje

Roditelje se tereti da su 6. rujna prošle godine ubili sinčića kad je suprug došao po ženu u Mostar koja je napuštala bolnicu nakon poroda. S njima je bilo još dvoje djece. Šimić je u jednom trenutku zaustavio automobil u predjelu Kobilovača kako bi ubio novorođenče, a supruga je izvela djecu iz auta kako ne bi vidjela zločin. Otac je uzeo košaru s bebom i bacio ga u provaliju. 

Obdukcija je utvrdila da je beba udarila glavom o tvrdu podlogu i zadobila teške ozljede od kojih je umrla. Roditelji su nakon zločina sjeli u auto i otišli u Grude. Supruga se inače brani sa slobode.

Komentari (62)
  • Zašto se ona brani sa slobode?

    19. 1. 2019,   22:11
  • zapalit gamad...žive ih zapalit!

    19. 1. 2019,   22:01
  • zvijeri,zvijeri

    19. 1. 2019,   22:19